Διατροφή

Πρωινό ζάχαρη γήρανση: Ποια είναι η χειρότερη επιλογή πρωινού για την υγεία σας;

Πρωινό ζάχαρη γήρανση: Ποια είναι η χειρότερη επιλογή πρωινού για την υγεία σας;

Πρωινό ζάχαρη γήρανση: Το πρωινό νωρίς συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη και μεταβολικών διαταραχών. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε τις καλύτερες και τις χειρότερες τροφές για το πρωινό σας γεύμα.

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Επομένως, αυτό που τρώει κανείς ως το πρώτο του γεύμα θέτει το σκηνικό όχι μόνο για την κατάσταση του μεταβολισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δημιουργεί επίσης μια βάση για μακροπρόθεσμα οφέλη ή προβλήματα. Οι εμπειρογνώμονες της ολιστικής υγειονομικής περίθαλψης έχουν τονίσει εδώ και καιρό πώς ένα πρωινό νωρίς συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη και μεταβολικών διαταραχών. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε τις καλύτερες και τις χειρότερες τροφές για το πρωινό σας γεύμα. Και αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα φαγητό για πρωινό που μπορεί να σας κάνει να γερνάτε πιο γρήγορα.

Μπορεί το φαγητό να μας κάνει να γερνάμε πιο γρήγορα;

Η γήρανση περιλαμβάνει την αποδυνάμωση των οστών και των μυών με την πάροδο του χρόνου, μερικές φορές ακόμη και τη σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών. Ο μεταβολισμός και η πέψη μπορούν επίσης να εξασθενήσουν με τα χρόνια. Αν και είναι αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας γήρανσης, ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν είτε να επιταχύνουν είτε να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, επιτρέποντάς σας έτσι να ζήσετε μια μακρά και πιο υγιεινή ζωή.

Όσον αφορά τις τροφές πρωινού, τα δημητριακά με ζάχαρη είναι οι πιο δημοφιλείς, βολικές και φιλικές προς την τσέπη επιλογές στις οποίες μπορεί κανείς να βασιστεί. Ωστόσο, πρόκειται για ένα από τα χειρότερα φαγητά πρωινού, περισσότερο λόγω της επίδρασής του στη γήρανση. Τα δημητριακά είναι η πιο εύκολη επιλογή πρωινού για όλους – είτε πρόκειται για προσωπικό επιχειρήσεων, είτε για επαγγελματίες που εργάζονται είτε για φοιτητές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να προσθέσει μια κουταλιά της σούπας σε ένα μπολ γάλα με λίγη ζάχαρη και αυτό είναι όλο. Όσο νόστιμα κι αν είναι, τα δημητριακά πρωινού είναι πιθανό να περιέχουν υψηλές ποσότητες κρυμμένων σακχάρων, ραφιναρισμένο αλεύρι και συντηρητικά – συστατικά που μπορεί να περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και κορεσμένα λίπη που συνδέονται με την παχυσαρκία και ακόμη και με μεταβολικές διαταραχές.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2015 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Skin Therapy Letters, τονίστηκε ότι η υπερβολική πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων πυροδοτεί την παραγωγή προηγμένων τελικών προϊόντων γλυκοζυλίωσης (AGEs) – ενώσεων που συνδέονται με τη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, τα επεξεργασμένα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, κακή υγεία του εντέρου και αύξηση βάρους – δείκτες που μακροπρόθεσμα συνδέονται με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς, ακόμη και με διαβήτη.

Τι να φάτε για πρωινό αν όχι δημητριακά;

Η απομάκρυνση των ζαχαρούχων δημητριακών για πιο σοφές επιλογές πρωινού μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία. Οι ειδικοί προτείνουν τα παρακάτω για πρωινό:

  • Ένα μπολ πλιγούρι βρώμης
  • Αυγά
  • Φρούτα
  • Λιναρόσπορος
  • Μούρα
  • Τοστ ολικής αλέσεως
  • Στραγγιστό γιαούρτι με φρούτα
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

3 tips για μαμάδες με πολλές καθημερινές ασχολίες που θα σας λύσουν τα χέρια

Τηγανητό ρύζι με αυγά σκραμπλ

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.