Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης

Πώς να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης

Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας με αλεύρι βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα! 


Το αλεύρι βρώμης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο κανονικό αλεύρι, ειδικά αν ψάχνετε για μια επιλογή χωρίς γλουτένη. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα και φτιάχνονται εύκολα.

Συστατικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αλέθοντας τυλιγμένη βρώμη στο μπλέντερ)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το λαδώνουμε ελαφρά.
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, συνήθως για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Χτυπάμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού βρώμης στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη για μπισκότα.
  • Διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  • Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή τα χέρια σας για να σχηματίσετε τη ζύμη σε μπάλες ζύμης μπισκότων και να τις τοποθετήσετε στο έτοιμο φύλλο ψησίματος.
  • Μπορείτε να τα ισιώσετε ελαφρώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή να τα αφήσετε σε στρογγυλεμένο σχήμα.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων. Τα κέντρα μπορεί να είναι ακόμα λίγο μαλακά, αλλά θα σφίξουν καθώς κρυώνουν.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας με αλεύρι βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα! Αυτά τα μπισκότα είναι μια απολαυστική και πιο υγιεινή ανατροπή στο κλασικό μπισκότο με τσιπ σοκολάτας. Απολαύστε το ψήσιμο σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικό βούτυρο σε 5 λεπτά; Ναι, και είναι πεντανόστιμο!

3 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ πριν τον ύπνο

Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Κλασική συνταγή Zabaglione με σύκα και Amaretti

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ιδανικό δυναμωτικό σνακ

Μπάρες με κινόα: Αυτές οι μπάρες με κινόα είναι γεμάτες ενέργεια, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, καθιστώντας τις την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να μουλιάζουμε τους ξηρούς καρπούς;

Ξηροί καρποί: Η κατανάλωση ξηρών καρπών είναι μια εξαιρετική συνήθεια για την υγεία, καθώς προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Πώς να διαλέξεις σωστά ανάμεσα σε έναν αμερικάνο και έναν εσπρέσο

Αν σας αρέσει η ισχυρή γεύση και η ένταση, ο εσπρέσο είναι η ιδανική επιλογή. Από την άλλη, ο αμερικάνος είναι ουσιαστικά ένας εσπρέσο που αραιώνεται με ζεστό νερό, προσφέροντας μια πιο ήπια και λιγότερο συγκεντρωμένη γεύση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μαΐου

Μάιος Διατροφή: Ο Μάιος είναι ο μήνας που η φύση δίνει απλόχερα τους πρώτους καρπούς της. Οι αγορές γεμίζουν με αρώματα, χρώματα και φρεσκάδα, ενώ οι επιλογές σε φρούτα και λαχανικά πολλαπλασιάζονται,

Πώς να απορροφήσετε όλη την πρωτεΐνη στα όσπρια

Όσπρια: Τα όσπρια, όπως φακές, ρεβίθια, φασόλια και μπιζέλια, αποτελούν εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο, η πλήρης απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών τους, όπως η πρωτεΐνη, μπορεί να εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής

Close Icon