Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης

Πώς να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης

Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας με αλεύρι βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα! 

Το αλεύρι βρώμης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο κανονικό αλεύρι, ειδικά αν ψάχνετε για μια επιλογή χωρίς γλουτένη. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα και φτιάχνονται εύκολα.


Συστατικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αλέθοντας τυλιγμένη βρώμη στο μπλέντερ)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το λαδώνουμε ελαφρά.
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, συνήθως για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Χτυπάμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού βρώμης στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη για μπισκότα.
  • Διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  • Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή τα χέρια σας για να σχηματίσετε τη ζύμη σε μπάλες ζύμης μπισκότων και να τις τοποθετήσετε στο έτοιμο φύλλο ψησίματος.
  • Μπορείτε να τα ισιώσετε ελαφρώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή να τα αφήσετε σε στρογγυλεμένο σχήμα.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων. Τα κέντρα μπορεί να είναι ακόμα λίγο μαλακά, αλλά θα σφίξουν καθώς κρυώνουν.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας με αλεύρι βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα! Αυτά τα μπισκότα είναι μια απολαυστική και πιο υγιεινή ανατροπή στο κλασικό μπισκότο με τσιπ σοκολάτας. Απολαύστε το ψήσιμο σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικό βούτυρο σε 5 λεπτά; Ναι, και είναι πεντανόστιμο!

3 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ πριν τον ύπνο

Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Κλασική συνταγή Zabaglione με σύκα και Amaretti

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon