Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία.

Η συνήθεια να διατηρούμε τα πάντα στο ψυγείο είναι βαθιά ριζωμένη στη σύγχρονη κουλτούρα μας. Ωστόσο, κάποιες τροφές επιδεινώνονται όταν ψύχονται, ενώ άλλες χάνουν τις θρεπτικές τους αξίες ή αναπτύσσουν αλλοιωμένες γεύσεις. Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.


Κρεμμύδι και σκόρδο

Η ψύξη του κρεμμυδιού και του σκόρδου μπορεί να τα κάνει να σαπίσουν πιο γρήγορα και να χάσουν τη χαρακτηριστική τους γεύση. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ένα καλάθι.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο παράγει αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανσή του. Η ψύξη του αβοκάντο μπορεί να επιβραδύνει την ωρίμανσή του, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στη γεύση και την υφή του. Είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε στους 20-25°C σε ένα δροσερό μέρος με χαμηλό φωτισμό.

Πατάτα και γλυκοπατάτα

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες παράγουν άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε σάκχαρα όταν ψύχονται. Αυτά τα σάκχαρα μπορούν να δώσουν στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και να κάνουν το δέρμα τους να σκληρύνει. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 5-10°C.

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία. Αξίζει να κάνουμε κάποια έρευνα σχετικά με τη σωστή αποθήκευση κάθε τροφής για να αποφύγουμε την αλλοίωση και να απολαύσουμε τα τρόφιμά μας στο έπακρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα;

Η μαγική δύναμη της πατάτας για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Τι κίνδυνο κρύβει το ρύζι μετά το μαγείρεμα;

Περίσσεψε φαγητό από τα Χριστούγεννα; Μάθε πόσο καιρό μπορείς να το κρατήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon