Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pizza Burger: Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα σας φαγητά για μια γευστική πανδαισία

Pizza Burger: Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα σας φαγητά για μια γευστική πανδαισία

Pizza Burger: Ο αρμονικός συνδυασμός πίτσας και μοσχαρίσιου κιμά προσφέρει μια έκπληξη στους γευστικούς μας κάλυκες και ξυπνά μνήμες από τα αγαπημένα μας "junk food" σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.


Τα 2 αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων ανθρώπων είναι η πίτσα και τα burgers. Γι’ αυτό συνδυάστε τα σε μορφή πίτσας με επικάλυψη από μαγιονέζα και άνηθο. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει άναυδους και γεμάτους με πρωτόγνωρες γεύσεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στο στομάχι αλλά και στην διάθεσή σας. Mετά την πρώτη δαγκωνιά θα παραμείνετε με ένα τεράστιο γευστικό χαμόγελο, μέχρι να το τελειώσετε.

Υλικά για ζύμη

  • 700gr αλεύρι σκληρό
  • 7gr (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
  • 22gr (1 1/2 κ.σ.) ζάχαρη
  • 12gr (2 1/2 κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
  • 40ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 430ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση για ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μαγιά. Έπειτα σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο του αναμειγνύουμε το λάδι με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Όταν γίνει ζύμη την μεταφέρουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5′-10′ λεπτά έως ότου να γίνει λεία και αποκτήσει κάποια ελαστικότητα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε ομοιόμορφες μπάλες και έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί διατηρώντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσουν και να ωριμάσουν τουλάχιστον για 24 ώρες.

Αφού περάσουν 24 ώρες μπορούμε ακόμα και να αποθηκεύσουμε κάποιες από αυτές τις μπάλες στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Με τη γροθιά μας πατάμε κάθε μπάλα προς τα κάτω να ξεφουσκώσει και μαζεύουμε το ζυμαράκι προς το κέντρο σχηματίζοντας ξανά μια μπάλα και επαναλαμβάνουμε. Αλευρώνουμε ένα δίσκο και ακουμπάμε τις μπάλες μας, διατηρώντας για μία ακόμη φορά αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αλευρώνουμε ελαφρά το πάνω μέρος της κάθε μπάλας, σκεπάζουμε το δίσκο μας με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. Σε 2 ώρες οι μπάλες θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν γίνει πολύ αφράτες και μαλακές. Τότε αρχίζουμε να τις ανοίγουμε με πλάστη.

Υλικά για γέμιση:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 προψημένη κρούστα πίτσας 12 ιντσών
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζάνι έτοιμη μουστάρδα
  • 1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τουρσί άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί άνηθο

Εκτέλεση για γέμιση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το βόειο κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πια ροζ, για 3-4 λεπτά, σπάζοντας το σε θρυμματισμένα κομμάτια. Ανακατέψτε κέτσαπ και μουστάρδα και απλώστε το απλώνεται πάνω στην ζύμη, προσθέστε τον κιμά και ψήστε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το τυρί και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 με 20 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε μαρούλι, τουρσί και κρεμμύδι. Χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα και αρκετό χυμό από το τουρσί άνηθου, για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή και περιχύστε την πίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon