Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πίτες Αλμυρά: Υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με γκοργκοντζόλα και μορταδέλα

Πίτες Αλμυρά: Υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με γκοργκοντζόλα και μορταδέλα

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις

Πίτες Αλμυρά: Πατατόπιτα με μπεσαμέλ, τυρί και αλλαντικά στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα, αφράτη με την ιδιαίτερη γεύση της γκοργκοντζόλα και αλλαντικό της αρεσκείας σας. Μπορείτε, φυσικά, να βάλετε άλλο τυρί, σας προτείνουμε, όμως, ανεπιφύλαχτα την γκοργκοντζόλα για την υπέροχη γεύση της και υφή της.


Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 250 γρ μπεσαμέλ
  • 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη ή σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα
  • 4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι (καρυκεύματα/μυρωδικά επιλογής σας μέσα στη μπεσαμέλ)

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν. Μετά τις στραγγίζετε καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα/μπεσαμέλ, φροντίζοντας όμως να μην την πήξετε πολύ και να την αφήσετε περισσότερο υγρή από τη κανονική κρέμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί με τελευταία στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνετε την πατατόπιτα σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι όταν έλεγξετε τις πατάτες με ένα πιρούνι αυτές να έχουν μαλακώσει καλά και ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά τους. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, αφήνετε την πατατόπιτα 5 λεπτά στο ταψί να “σταθεί” και μετά την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με πράσο και γραβιέρα

Συνταγή της ημέρας: Σπιτική πατατόπιτα

Πατάτες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Διατροφή : Φτιάξτε πατατοσαλάτα με Σολωμό

Έρευνα για το κατά πόσο οι πατάτες μας παχαίνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon