Διατροφή

Πίτες Αλμυρά: Υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με γκοργκοντζόλα και μορταδέλα

Πίτες Αλμυρά: Υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με γκοργκοντζόλα και μορταδέλα

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις

Πίτες Αλμυρά: Πατατόπιτα με μπεσαμέλ, τυρί και αλλαντικά στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα, αφράτη με την ιδιαίτερη γεύση της γκοργκοντζόλα και αλλαντικό της αρεσκείας σας. Μπορείτε, φυσικά, να βάλετε άλλο τυρί, σας προτείνουμε, όμως, ανεπιφύλαχτα την γκοργκοντζόλα για την υπέροχη γεύση της και υφή της.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 250 γρ μπεσαμέλ
  • 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη ή σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα
  • 4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι (καρυκεύματα/μυρωδικά επιλογής σας μέσα στη μπεσαμέλ)

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν. Μετά τις στραγγίζετε καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα/μπεσαμέλ, φροντίζοντας όμως να μην την πήξετε πολύ και να την αφήσετε περισσότερο υγρή από τη κανονική κρέμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί με τελευταία στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνετε την πατατόπιτα σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι όταν έλεγξετε τις πατάτες με ένα πιρούνι αυτές να έχουν μαλακώσει καλά και ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά τους. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, αφήνετε την πατατόπιτα 5 λεπτά στο ταψί να “σταθεί” και μετά την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με πράσο και γραβιέρα

Συνταγή της ημέρας: Σπιτική πατατόπιτα

Πατάτες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Διατροφή : Φτιάξτε πατατοσαλάτα με Σολωμό

Έρευνα για το κατά πόσο οι πατάτες μας παχαίνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργήστε Pancakes με μπανάνα

Διατροφή: Τηγανίτες με μπανάνα που είναι ευχάριστες στο πλήθος φτιαγμένες από την αρχή και είναι έτοιμες σε μόνο λίγα!λεπτά