ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πικάντικα Φαγητά: 14% μείωση θνησιμότητας

Πικάντικα Φαγητά: 14% μείωση θνησιμότητας

Βάλτε φωτιά στη διατροφή σας! Τα πικάντικα φαγητά συμβάλλουν στη μείωση του ρίσκου θνησιμότητας κατά 14%.

Σας αρέσουν τα καυτερά; Τότε σας έχουμε καλά νέα! Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πικάντικα φαγητά σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν μειωμένο ρίσκο θνησιμότητας κατά 14%. Θετικά αποτελέσματα σχετικά με μείωση της θνησιμότητας απολαμβάνουν κατά 10% και όσοι τρώνε πικάντικες τροφές μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Το τσίλι λοιπόν, φαίνεται πως κάνει καλό στην υγεία και αυτό το επιβεβαιώνει μια επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMJ.

«Τα μπαχαρικά και τα βιοενεργά συστατικά τους, όπως η καψαϊκίνη, μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας καθώς και αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική και αντιυπερτασική δράση» όπως τονίζει ο καθηγητής Jun Lv του Ιατρικού και επιστημονικού κέντρου υγείας του Πεκίνου στην Κίνα. Όλες αυτές οι “αντί” δράσεις προστατεύουν τους ανθρώπους από καρδιακές και αναπνευστικές ασθένειες και καρκίνους.

Η συγκεκριμένη έρευνα, βασίστηκε στις διατροφικές πληροφορίες που προέκυψαν από συνήθειες μισού εκατομμυρίου ενήλικων κατοίκων της Κίνας και καθόρισε ως πικάντικα φαγητά, αυτά που περιέχουν πιπεριές τσίλι σε κάθε μορφή (λάδι, σάλτσα) ή καυτερό πιπέρι. Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα που ασχολήθηκε εκτενώς με τις θετικές ιδιότητες των πικάντικων τροφών. Παλαιότερα, το Πανεπιστήμιο Purdue έδειξε μέσα από έρευνα ότι τα πικάντικα φαγητά μπορούν να ελέγξουν την όρεξη μας και να κάνουν καλό στο μεταβολισμό μας. Επίσης, πρωτογενείς έρευνες σε ζώα φανέρωσαν πως η καψαικίνη – το βασικό συστατικό του τσίλι – μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στις καύσεις θερμίδων.

Αν λοιπόν είσαι από εκείνους που αγαπούν το καυτερό φαγητό ή τουλάχιστον το πικάντικο, ξεκίνα να το βάζεις στην καθημερινότητά σου χωρίς φόβο. Καλό είναι να δοκιμάσεις την πιο φρέσκια εκδοχή του αφού οι έρευνες δείχνουν πως οι φρέσκιες πιπεριές τσίλι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από ασθένειες σε σχέση με τις αποξηραμένες ή το λάδι από τσίλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Τα εκπληκτικά οφέλη του καρότου για τη στοματική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!