Διατροφή

Πέψη: 5 βότανα που μπορούν να διορθώσουν τα πεπτικά σας προβλήματα

Πέψη: 5 βότανα που μπορούν να διορθώσουν τα πεπτικά σας προβλήματα

Πέψη: Το άγχος και η κακή διατροφή είναι δύο στοιχεία που μπορούν να διαταράξουν τη λεπτή ισορροπία μεταξύ καλών και κακών μικροβίων του εντέρου.

Το πεπτικό σας σύστημα, κοινώς γνωστό ως υγεία του εντέρου, μπορεί να είναι η υποκείμενη αιτία συμπτωμάτων όπως εποχιακές αλλεργίες, γνωστική ομίχλη, δερματικά προβλήματα ή ορμονικές ανωμαλίες. Η συνολική απόδοση του πεπτικού σας συστήματος και η ισορροπία αυτών των βακτηρίων θεωρούνται δείκτες της υγείας του εντέρου. Το άγχος και η κακή διατροφή είναι δύο στοιχεία που μπορούν να διαταράξουν τη λεπτή ισορροπία μεταξύ καλών και κακών μικροβίων του εντέρου.

Έχετε συχνά γαστρεντερικά προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα, παλινδρόμηση οξέος, τροφική δηλητηρίαση ή ναυτία; Ευτυχώς, υπάρχουν πέντε βότανα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την υγεία του εντέρου.

5 θεραπευτικά βότανα για το έντερό σας

  • Μάραθος
  • Κάρδαμο
  • Ασαφετίδα
  • Άτζοβαν
  • Κύμινο

Ο ειδικός της Αγιουρβέδα Δρ. Dixa Bhavsar Savaliya αποκαλύπτει ότι ο μάραθος λειτουργεί καλύτερα ως αποσμητικό στόματος και τρώγεται καλύτερα μετά τα γεύματα. Το κάρδαμο και το άτζοβαν είναι τα καλύτερα για άτομα που υποφέρουν από φούσκωμα, γαστρικά προβλήματα και δυσπεψία.

Ο ειδικός προτείνει περαιτέρω ότι το μάσημα ενός κουταλιού του γλυκού με σπόρους κύμινο με μαύρο αλάτι σε ζεστό νερό μετά τα γεύματα ανακουφίζει αμέσως από τους κοιλιακούς πόνους ενώ η ασαφετίδα ανακουφίζει από τα αέρια στο νωρίτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σύνθεση μικροβίων στο έντερο είναι μοναδική

Θεραπευτική γιόγκα: Πώς μπορεί να βοηθήσει στη ρουτίνα ευεξίας σας;

Η λήψη καροτενοειδών βελτιώνει την υγεία των γυναικών

5 οφέλη που προσφέρουν οι ξηροί καρποί στην υγεία μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ραντεβού για φαγητό με κοιλιοκάκη είναι μια πρόκληση

Κοιλιοκάκη ραντεβού: Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη ανέφεραν διάφορες προκλήσεις όταν βγήκαν ραντεβού, κυρίως επικοινωνία των αναγκών τους και διαχείριση των συναισθημάτων λύπης, άγχους και αμηχανίας.