Διατροφή

Πέντε συνδυασμοί τροφών για ευκολότερο αδυνάτισμα

Πέντε συνδυασμοί τροφών για ευκολότερο αδυνάτισμα

Όλο και περισσότεροι συμφωνούν πως όταν δύο τροφές «συνεργάζονται» παρέχουν όχι μόνο ασύγκριτη γεύση αλλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition η επίδραση των θρεπτικών συστατικών που μας παρέχουν τα λαχανικά ενισχύεται όταν στη σαλάτα προσθέτουμε αυγό. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυγό διευκολύνει τον οργανισμό μας να απορροφήσει τα καροτενοειδή, χρωστικές ουσίες με αντικαρκινική δράση που συμβάλλουν επίσης στην απώλεια βάρους.

Ιδού μερικοί ακόμη διατροφικοί συνδυασμοί που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την υγεία σας και να χάσετε τα περιττά κιλά.

Τόνος + τζίντζερ (πιπερόριζα): Το μυρωδάτο μπαχαρικό επιταχύνει τη διαδικασία γαστρικής κένωσης, ώστε να περιοριστεί ταχύτερα το ενοχλητικό φούσκωμα. Παράλληλα, το τζίντζερ μπλοκάρει τη δράση διαφόρων ενζύμων και γονιδίων που προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής στο σώμα. Ο τόνος, από την πλευρά του, είναι εξαιρετική πηγή εικοσιδυαεξαενοϊκού οξέος, ένα είδος Ω-3 λιπαρών οξέων που εξουδετερώνει χημικές ουσίες που προωθούν την αποθήκευση λίπους στο σώμα και εμποδίζει τη διόγκωση των λιποκυττάρων.

Σπανάκι + αβοκάντο: Μια σαλάτα με σπανάκι και αβοκάντο είναι ένα γρήγορο, νόστιμο και σούπερ υγιεινό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη διαχείριση της χοληστερόλης και κρατούν μακριά το αίσθημα της πείνας. Το αβοκάντο παρέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και κάλιο, θρεπτικό συστατικό που μειώνει το φούσκωμα. Από την άλλη, το σπανάκι έχει λίγες θερμίδες και μας χορταίνει χωρίς να μας φουσκώνει. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που το καθιστά υπερτροφή για το αδυνάτισμα.

Καλαμπόκι + φασόλια: Το καλαμπόκι, όπως και η μπανάνα, περιέχει ανθεκτικό άμυλο, ένα είδος υδατανθράκων που βοηθά τον οργανισμό να απορροφά λιγότερες θερμίδες. Από την άλλη, τα φασόλια παρέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μας χορταίνουν για αρκετές ώρες.

Κοτόπουλο + πιπέρι καγιέν: Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και δεν μας φορτώνει με πολλά λιπαρά όπως το κόκκινο κρέας. Ο συνδυασμός του με το πιπέρι καγιέν όχι μόνο οδηγεί σε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα ενισχύει τις καύσεις. Η καψαϊκίνη του πιπεριού έχει αποδειχθεί πως καταστέλλει την όρεξη και διευκολύνει το σώμα να μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια.

Πατάτες + μαύρο πιπέρι: Οι πατάτες έχουν «δαιμονοποιηθεί» τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας των διαφόρων προγραμμάτων διατροφής που επιβάλλουν τη μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων. Ωστόσο, όταν καταναλώνονται με μέτρο και μαγειρεύονται σωστά, οι πατάτες είναι υγιεινές και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Οι πατάτες μάς χορταίνουν και παράλληλα παρέχουν κάλιο, συστατικό που καταπολεμά το φούσκωμα. Δεν πρέπει όμως να τις συνδυάζουμε με παχυντικό βούτυρο, αλλά με λίγο μαύρο πιπέρι. Η πιπερίνη, η ουσία που δίνει στο μαύρο πιπέρι τη χαρακτηριστική του γεύση, μπορεί να μπλοκάρει τον σχηματισμό νέων λιποκυττάρων στο σώμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μωβ λάχανο: Ο σύμμαχος σας για την απώλεια βάρους;

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.