Διατροφή

Πασχαλινά αυγά: Πώς να βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο;

Πασχαλινά αυγά: Πώς να βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο;

Πασχαλινά αυγά: Μπορείτε να επιστρατεύσετε πολλά φυσικά υλικά για να φτιάξετε οικολογικές βαφές αυγών, όπως για παράδειγμα το μωβ λάχανο και ο κουρκουμάς, τα παντζάρια και το τσάι.

Η παράδοση της βαφής των αυγών του Πάσχα περιπλανήθηκε σε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας, από την πρώιμη πρακτική να βάφουν τα αυγά κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού μέχρι αυτό που πολλά παιδιά θα σας πουν τώρα: Χρωματίζουν τα αυγά για να μοιάζουν με γλυκό. Λάβετε υπόψη ότι η επίδραση των βαφών ποικίλλει ανάλογα με το πόσο συμπυκνωμένη είναι η βαφή, το χρώμα του αυγού που χρησιμοποιείτε και πόση ώρα και πόσες φορές τα αυγά βυθίζονται στη βαφή. Χρησιμοποιούνται πολλά φυσικά προϊόντα όπως μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο, κουρκουμάς, κρεμμύδι, παντζάρια, τσάι κτλ. Εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός που πρέπει να ακολουθήσετε.

Οι Φόρμουλες για Φυσικά Βαμμένα Πασχαλινά Αυγά

Ανά φλιτζάνι νερό χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα:

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μωβ λάχανο = μπλε στα λευκά αυγά, πράσινο στα καφέ αυγά
  • 1 φλιτζάνι φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού = κόκκινα αυγά ή στο χρώμα της λεβάντας
  • 1 φλιτζάνι κίτρινες φλούδες κρεμμυδιού = πορτοκαλί σε λευκά αυγά, σκουριασμένο κόκκινο σε καφέ αυγά
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα παντζάρια = ροζ στα λευκά αυγά, καφέ στα καφέ αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος κουρκουμάς = κίτρινα αυγά
  • 1 σακουλάκι κόκκινο τσάι = αυγά στο χρώμα της λεβάντας
  • Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι σε κάθε φλιτζάνι στραγγισμένο υγρό βαφής.
  • Για κάθε 12άδα αυγά, σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια υγρού βαφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα Πάσχα - Δείτε αν το δικαιούστε

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια του Πάσχα

Συμβουλές για ξεκούραση στις πασχαλινές σας διακοπές!

Λαζαράκια: Το πεντανόστιμο έθιμο για το Σάββατο του Λαζάρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.