Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάσχα κοντοσούβλι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή

Πάσχα κοντοσούβλι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή

Πάσχα κοντοσούβλι: Το κοντοσούβλι είναι ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά ψήνεται αργά σε μια ράβδο πάνω σε κάρβουνα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ψήσετε στο φούρνο και να πάρετε ένα γευστικό, ζουμερό και τραγανό κοντοσούβλι!


Εξαιρετικά τραγανό και εξαιρετικά νόστιμο! Το κοντοσούβλι είναι ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά ψήνεται αργά σε μια ράβδο πάνω σε κάρβουνα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ψήσετε στο φούρνο και να πάρετε ένα γευστικό, ζουμερό και τραγανό κοντοσούβλι! Είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε να κάνετε το Πάσχα!

Αγγίξτε την τελειότητα

Υλικά συνταγής:

Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοντοσουβλί

  • 800γρ χοιρινό(ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1-1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε σφήνες
  • ένα μεγάλο σιδερένιο σουβλάκι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Βάζουμε το χοιρινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, σε ένα μπολ (αρκετά μεγάλο για να το χωρέσει εύκολα με τη μαρινάδα). Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες. Ιδανικά το αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  • Στη σούβλα μας περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος, άνετα, μέσα στο σουβλάκι. Ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος βάζουμε λίγο κρεμμύδι σε φέτες, πιπέρι και ντομάτα.
  • Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε σφήνες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να τραγανίσει εξωτερικά, συντονίζοντάς το ανάποδα στο ημίχρονο μέσα από το χρόνο μαγειρέματος.

Συμβουλές: Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χοιρινό με λίγο λίπος. Αυτό θα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο. Ενώ ψήνετε το χοιρινό, βουρτσίστε το με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Επαναλάβετε 2-3 φορές.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε καταβάλλεται το έκτακτο Δώρο Πάσχα

Φτιάξτε μια υπέροχη πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Σούπα κουρκουμά με κοτόπουλο για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon