ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάσχα κοντοσούβλι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή

Πάσχα κοντοσούβλι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή

Πάσχα κοντοσούβλι: Το κοντοσούβλι είναι ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά ψήνεται αργά σε μια ράβδο πάνω σε κάρβουνα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ψήσετε στο φούρνο και να πάρετε ένα γευστικό, ζουμερό και τραγανό κοντοσούβλι!

Εξαιρετικά τραγανό και εξαιρετικά νόστιμο! Το κοντοσούβλι είναι ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά ψήνεται αργά σε μια ράβδο πάνω σε κάρβουνα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ψήσετε στο φούρνο και να πάρετε ένα γευστικό, ζουμερό και τραγανό κοντοσούβλι! Είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε να κάνετε το Πάσχα!

Αγγίξτε την τελειότητα

Υλικά συνταγής:

Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοντοσουβλί

  • 800γρ χοιρινό(ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1-1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε σφήνες
  • ένα μεγάλο σιδερένιο σουβλάκι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Βάζουμε το χοιρινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, σε ένα μπολ (αρκετά μεγάλο για να το χωρέσει εύκολα με τη μαρινάδα). Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες. Ιδανικά το αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  • Στη σούβλα μας περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος, άνετα, μέσα στο σουβλάκι. Ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος βάζουμε λίγο κρεμμύδι σε φέτες, πιπέρι και ντομάτα.
  • Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε σφήνες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να τραγανίσει εξωτερικά, συντονίζοντάς το ανάποδα στο ημίχρονο μέσα από το χρόνο μαγειρέματος.

Συμβουλές: Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χοιρινό με λίγο λίπος. Αυτό θα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο. Ενώ ψήνετε το χοιρινό, βουρτσίστε το με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Επαναλάβετε 2-3 φορές.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε καταβάλλεται το έκτακτο Δώρο Πάσχα

Φτιάξτε μια υπέροχη πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Σούπα κουρκουμά με κοτόπουλο για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.