ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Σπιτικά chips τορτίγιας για το επόμενο Σαββατόβραδο

Διατροφή: Σπιτικά chips τορτίγιας για το επόμενο Σαββατόβραδο

Διατροφή: Τα σπιτικά chips τορτίγιας είναι πολύ εύκολο να γίνουν και είναι ιδανικά για nachos ή σερβίρισμα μαζί με τις αγαπημένες σας σάλτσες.

Υπάρχουν μερικές πολύ καλές μάρκες chips τορτίγιας που είναι διαθέσιμες στα καταστήματα, αλλά δεν έχουμε βρει τίποτα που να ξεπερνά τη νοστιμιά των σπιτικών chips! Τα σπιτικά chips τορτίγιας είναι πολύ εύκολο να γίνουν και είναι ιδανικά για nachos ή σερβίρισμα μαζί με τις αγαπημένες σας σάλτσες.

Chips τορτίγιας

Συστατικά:

  • 10 τορτίγιες καλαμποκιού ή χρησιμοποιήστε περισσότερες, μπαγιάτικες ή αποξηραμένες τορτίγιες είναι οι καλύτερες
  • 3/4 έως 1 λάδι (έλαιο αβοκάντο, έλαιο safflower, φυστικέλαιο ή φυτικό έλαιο)
  • Θαλασσινό αλάτι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής:

Τηγανητά chips τορτίγιας:

  • Κόβετε κάθε τορτίγια σε έξι τρίγωνα.
  • Καλύψτε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες ή μία καθαρή πετσέτα πιάτων.
  • Προσθέτετε αρκετό λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ώστε να έχει βάθος τουλάχιστον 1/4 ίντσας. Στρίβετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 170C βαθμούς. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του λαδιού ρίχνοντας ένα μικρό κομμάτι τορτίγιας στο λάδι. Αν αρχίσει να τσιτσιρίζει, το λάδι είναι έτοιμο. Εάν η τορτίγια ροδίσει πολύ γρήγορα, το λάδι είναι πολύ ζεστό και θα πρέπει να αφαιρέσετε το λάδι από τη φωτιά και να το αφήσετε να κρυώσει πριν μαγειρέψετε τα τσιπς τορτίγιας.
  • Τοποθετήστε αρκετά τρίγωνα τορτίγιας στο καυτό λάδι έτσι ώστε να βρίσκονται ως επί το πλείστον στην ίδια επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα ή λαβίδες κουζίνας για να σπρώξετε απαλά τις τορτίγιες προς τα κάτω στο λάδι, έτσι ώστε όλες να έχουν την ευκαιρία να επικαλυφθούν σε λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι τα τσιπς να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια, περίπου 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα ή λαβίδα μεταφέρετε τα τσιπς στο πιάτο με τις χαρτοπετσέτες και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα τορτίγιας.

Ψημένα chips τορτίγιας:

  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170C βαθμούς. Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα ή χρησιμοποιήστε ένα ταψί σιλικόνης.
  • Ψεκάστε ή βουρτσίστε ελαφρά τις τορτίγιες και στις δύο πλευρές με λάδι. Κόψτε κάθε τορτίγια σε έξι τρίγωνα και στη συνέχεια τοποθετήστε, σε μία στρώση, στα φύλλα ψησίματος.
  • Ψήστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια, 10 με 20 λεπτά. Ελέγχετε τα τσιπς συχνά και αν διαπιστώσετε ότι μερικά ροδίζουν γρηγορότερα από άλλα, περιστρέψτε το ταψί για να δημιουργήσετε περισσότερο ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Αλατοπιπερώστε ελαφρά κάθε τσιπ και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Δοκιμάστε σπανακοτορτίγιες για μια υγιεινή λιχουδιά

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.