Διατροφή

Μεξικάνικα tacos: Τραγανή τορτίγια, καρυκευμένος κιμάς, λαχανικά και τυρί

Μεξικάνικα tacos: Τραγανή τορτίγια, καρυκευμένος κιμάς, λαχανικά και τυρί

Μεξικάνικα tacos: Μια πανδαισία γεύσεων από το Μεξικό, με καλά καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά, λαχταριστό τυρί, φρέσκα λαχανικά και salsa. Μαγεία!

Τα tacos από μοσχαρίσιο κιμά είναι νόστιμα, αυθεντικά και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους. Αυτό το παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο είναι γεμάτο με καλά καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά, τυλιγμένο σε μαλακές τορτίγιες αλευριού και με ντομάτες, κρεμμύδια και τυρί. Είναι γαρνιρισμένο με φρέσκο ​​κόλιανδρο, ξινή κρέμα και φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ για την καλύτερη ισορροπία γεύσεων. Είναι αλμυρό, πικάντικο, κρεμώδες και φρέσκο. Αυτά τα tacos αποτελούν το τέλειο στοιχείο για μια μεξικάνικη γιορτή, για τον εορτασμό του Cinco de Mayo ή για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα και εύκολα αλεσμένα tacos βοδινού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • φυτικό λάδι
  • κιμάς – αν δεν σας αρέσει ο μοσχαρίσιος κιμάς, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με 1 κιλό κιμά γαλοπούλας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή χοιρινό σε κύβους ή ψιλοκομμένο. Για χορτοφαγική επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε tempeh, ρεβίθια ή tofu.
  • καρύκευμα taco – φτιαγμένο με κύμινο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη (ή ιταλικό καρύκευμα), αλάτι και πιπέρι.
  • τοματοπολτός
  • ζωμό βοδινού ή νερό
  • μικρές τορτίγιες από αλεύρι
  • τυρί – οποιοδήποτε τυρί που θρυμματίζεται και λιώνει εύκολα, όπως τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα ή Monterey Jack.
  • ντομάτες
  • κρεμμύδια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι.
  • φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • κρέμα γάλακτος – προαιρετικά.
  • λάιμ – για να στύψετε λίγο χυμό λάιμ στα tacos, αν θέλετε.

Θα χρειαστείτε επίσης μεζούρες και κουτάλια και ένα τηγάνι.

Οδηγίες παρασκευής

  • Μαγειρέψτε τον κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει το καυτό λάδι. Προσθέστε μοσχαρίσιο κιμά και ανακατέψτε καλά να ψηθεί ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσει, περίπου 6-8 λεπτά. Φροντίστε να σπάσετε το βόειο κρέας σε μικρά κομμάτια για να βοηθήσει ακόμη και να μαυρίσει.
  • Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε κύμινο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες με μαλακό αλεύρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λαδόκολλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Μπορείτε επίσης να το θερμάνετε απευθείας σε καυστήρα αερίου για λίγα δευτερόλεπτα για να λάβετε σημάδια άνθρακα στις άκρες.
  • Συναρμολογήστε τα tacos. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κιμά σε κάθε τορτίγια. Περιχύνουμε με τυρί, κρεμμύδι, ντομάτα και κόλιανδρο. Προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και μια φρέσκια χυμό λάιμ, για γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.