Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό DIY: Μια απολαυστική εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Παγωτό DIY: Μια απολαυστική εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Παγωτό DIY: Το σπιτικό παγωτό είναι μια απολαυστική απόλαυση που φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανική για κάθε περίσταση.

Το να φτιάχνετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τις γεύσεις και τα συστατικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε κρεμώδες, νόστιμο παγωτό DIY χωρίς παγωτομηχανή.


Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Προαιρετικά: κομματάκια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων, μπισκότα crumbles, ξηροί καρποί

Οδηγίες

  • Προετοιμάστε τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει λείο.
  • Ψύξτε το μείγμα: Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για την επίτευξη μιας κρεμώδους υφής.
  • Μέθοδος κατάψυξης και ανάδευσης: Ρίξτε το παγωμένο μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Τοποθετήστε το δοχείο στην κατάψυξη. Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το δοχείο και ανακατέψτε το μείγμα ζωηρά με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι, σπάζοντας τυχόν κρυστάλλους πάγου. Επιστρέψτε το στην κατάψυξη. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία ανάδευσης κάθε 30 λεπτά για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι το παγωτό να γίνει σφιχτό και κρεμώδες. Αυτή η μέθοδος αποτρέπει το σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων πάγου και βοηθά στην ενσωμάτωση του αέρα, κάνοντας το παγωτό λείο.
  • Προσθήκη μίξης: Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου ανάδευσης, διπλώστε τα αγαπημένα σας μείγματα, όπως κομματάκια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων, μπισκότα crumbles ή ξηρούς καρπούς. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσαρμόσετε το παγωτό σας με διαφορετικές υφές και γεύσεις.
  • Τελικό πάγωμα: Μόλις το παγωτό φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη ή αεροστεγές καπάκι και αφήστε το να παγώσει για άλλες 2 ώρες για να σφίξει εντελώς.
  • Σερβίρετε και απολαύστε: Βάλτε το σπιτικό παγωτό σας σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε! Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα στην κατάψυξη, καλυμμένα καλά για να αποφύγετε τους κρυστάλλους πάγου.

 

Συμβουλές για επιτυχία

  • Χρησιμοποιήστε Υψηλής Ποιότητας Συστατικά: Η ποιότητα της κρέμας, του γάλακτος και του εκχυλίσματος βανίλιας θα επηρεάσει άμεσα τη γεύση του παγωτού σας.
  • Πειραματιστείτε με τις γεύσεις: Προσθέστε σκόνη κακάο για παγωτό σοκολάτας, πολτοποιημένα φρούτα για γεύσεις φρούτων ή ένα στροβιλισμό καραμέλας ή φοντάν για μια παρακμιακή απόλαυση.

 

Το σπιτικό παγωτό είναι μια απολαυστική απόλαυση που φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Απολαύστε τη διαδικασία δημιουργίας των δικών σας γεύσεων και απολαμβάνοντας τα κρεμώδη αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο γαλλικό γλυκό Cherry Clafoutis;

Ιαπωνικά Pancakes: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

Cinnamon Apple Crisp: Μια πεντανόστιμη συνταγή με μήλα

Υγιεινό παγωτό σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon