Διατροφή

Ορεκτικό Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κρέμα καπνιστού τόνου

Ορεκτικό Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κρέμα καπνιστού τόνου

Όταν ψηθούν οι τηγανίτες μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα τόνου και τη σαλάτα στο πλάι.

Ορεκτικό – Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες

Για την κρέμα

1 συσκευασία τόνος καπνιστός (2 κουτιά)

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

Για τις τηγανίτες

2 αυγά

120γρ. γάλα 2%

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

500γρ. κολοκυθάκια

Φρέσκος βασιλικός

Αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο

Λίγο λάδι

Για το σερβίρισμα

2 κούπες φύλλα ρόκας

20 ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για τις τηγανίτες. Φτιάχνουμε την κρέμα τόνου. Ανακατεύουμε τον τόνο με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις τηγανίτες. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι του τόνου, το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’το μούλτι. Θέλουμε να τα κόψουμε χοντρά, δεν πρέπει να τα κάνουμε πουρέ. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Θα έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε βασιλικό και φρέσκο πιπέρι.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι για να ψήσουμε τις τηγανίτες. Προετοιμάζουμε το σκεύος με το λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτριας έντασης φωτιά. Με μία κουτάλα (ή ένα κουτάλι) σχηματίζουμε τις τηγανίτες. Αφήνουμε την πρώτη τηγανίτα να ψηθεί καλά από την πρώτη πλευρά. Κάποια στιγμή (μετά από τρία-τέσσερα λεπτά) θα δούμε να σχηματίζονται φουσκάλες. Τότε είναι έτοιμη και μπορούμε να τη γυρίσουμε απ’ την άλλη πλευρά. Όταν τελειώσουμε με την πρώτη, μπορούμε να συνεχίσουμε με την επόμενη.

Όταν ψηθούν οι τηγανίτες μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα τόνου και τη σαλάτα στο πλάι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πέντε τρόποι για να φάνε τα παιδιά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά

Μακαρονάδα με ούζο και τόνο

Προτάσεις για θρεπτικά σνακ με λίγες θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.