Συνταγές

Φακές Χέλι: Τηγανίτες για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο

Φακές Χέλι: Τηγανίτες για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Φακές Χέλι: Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Ως ορεκτικό ή πρώτο πιάτο, οι τηγανίτες είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να ανοίξεις ένα γεύμα. Δοκιμάστε αυτήν την πραγματικά ξεχωριστή συνταγή με φακές και καπνιστό χέλι και θα μας θυμηθείτε.

Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 30′

Χρόνος μαγειρέματος: 20′

Έτοιμο σε: 50′

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φακές (βρασμένες με σκόρδο και δάφνη και σουρωμένες)
  • 1 κιλό χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα, παπαρούνες)
  • 300 γρ. χέλι καπνιστό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα – λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα στο καυτό λάδι και το τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τις τηγανίτες με το καπνιστό χέλι, πασπαλίζετε με λίγο άνηθο ακόμα και γαρνίρετε αν θέλετε με ψητά ντοματίνια (όπως στη συνταγή της φάβας), ή με μεγαλύτερες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα υπέρ και τα κατά ενός χορτοφάγου

Δυσάρεστες συνέπειες της μη κατανάλωσης λαχανικών στην καθημερινότητά μας

Ποιο όσπριο θωρακίζει τα οστά και ρίχνει τη χοληστερόλη;

Μύθοι και αλήθειες για την χορτοφαγία

Πώς να αποφύγετε πιθανή σιδηροπενική αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το απόλυτο κόλπο για υπέροχο σάντουιτς – Δεν «τρέχει» τίποτα, δεν μπερδεύονται τα υλικά και έχει γίνει viral

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ.

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

Στο ταψί που επιλέξατε (κατά προτίμηση κεραμικό ή πυρέξ για να βγει στο τραπέζι) περάστε τον πάτο με λίγη μπεσαμέλ να δώσει υγρασία και λιπαρότητα στη πρώτη στρώση λαζάνια. Κάντε την πρώτη στρώση από λαζάνια και καλύψτε μεγάλα τυχόν κενά βάζοντας κάποιες λωρίδες από λαζάνια.

Η γκουρμέ εκδοχή του μπακαλιάρου

Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο βάζετε τα φιλέτα ολόκληρα σε μεγάλο μπολ, τα σκεπάζετε με μπόλικο κρύο νερό και αφού βάλετε μια διαφανή μεμβράνη τα τοποθετείτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.