Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ωμές τροφές: Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές ή μισομαγειρεμένες

Ωμές τροφές: Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές ή μισομαγειρεμένες

Ωμές τροφές: Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να τρώνε ορισμένα λαχανικά ωμά και όχι μαγειρεμένα.


Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας πρόσληψης. Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα λαχανικά μπορούν να κάνουν θαύματα βοηθώντας σας να πετύχετε τον στόχο σας. Ωστόσο, ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να τρώνε ορισμένα λαχανικά ωμά και όχι μαγειρεμένα. Ορισμένα λαχανικά αποτελούνται από φυσικές τοξίνες και δύσπεπτα σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρονομικές ασθένειες. Ακόμα κι αν πλένετε τα τρόφιμα σε καθαριστικό λαχανικών και φρούτων, το οποίο αφαιρεί τα φυτοφάρμακα και τους ρύπους στην επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών, δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση ωμά.

Όταν αποφασίζετε τι θα φάτε για το γεύμα σας, ενστικτωδώς αποφασίζετε και πόσο θα φάτε αλλά. Ωστόσο, μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να μην δίνουν προσοχή στο πώς μαγειρεύεται το γεύμα. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ωμά ή μισομαγειρεμένα. Μην τρώτε ποτέ ωμά αυγά ή αυγά που δεν έχουν ψηθεί καλά. Περιέχουν ένα είδος βακτηρίου που ονομάζεται σαλμονέλα. Μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Ο ωμός ή κιμάς συχνά περιέχει βακτήρια και παράσιτα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες. Να τα μαγειρεύετε πάντα σωστά πριν τα φάτε. Τα θαλάσσια ψάρια περιέχουν πολλές τοξίνες, όπως υδράργυρο και βακτήρια, που μπορεί να αποβούν θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστούν την κατάλληλη στιγμή. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τρώνε ωμά λάχανα, αλλά αυτό είναι ανθυγιεινό. Τα βακτήρια που υπάρχουν σε αυτά μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση ή ασθένειες. Είναι καλύτερα να τα ψήσετε καλά πριν τα φάτε. Το μη παστεριωμένο γάλα περιέχει βακτήρια και σαλμονέλα. Εάν καταναλωθεί, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην υγεία σας. Τα φυλλώδη χόρτα εάν δεν πλυθούν και μαγειρευτούν σωστά μπορεί να μολυνθούν με παθογόνα και τοξίνες.

Αν και η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι μια έξυπνη κίνηση για να παραμείνετε υγιείς, υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ωμά. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε καλά τα τρόφιμα με απολυμαντικά λαχανικών και φρούτων για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε τα μήλα στην διατροφή σας

Ποιες τροφές μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης;

Πώς η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην πέψη;

Το Νο. 1 δημητριακό ολικής αλέσεως για καλύτερη υγεία της καρδιάς

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon