Διατροφή

Οι γυναίκες πίνουν & αντέχουν πιο πολύ το αλκοόλ από τους άνδρες!

Οι γυναίκες πίνουν & αντέχουν πιο πολύ το αλκοόλ από τους άνδρες!


Οι γυναίκες τελικά αποδείχθηκαν σε ορισμένες χώρες ότι πίνουν και αντέχουν πιο πολύ το αλκοόλ από τους άνδρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Environmental Research and Public Health.

Συγκεκριμενα , οι φοιτητές στην Ισπανία μπορεί συνολικά να ήπιαν περισσότερο αλκοόλ από τις συνομήλικες συμφοιτήτριες τους, αλλά οι τελευταίες πήραν την «πρωτιά» στην χρήση αλκοόλ ανά ώρα.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Βιγκο στην Ισπανία, ρώτησε σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ 985 φοιτητές και διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες επίσης έκαναν πιο καθιστική ζωή από τους άνδρες, ενώ μεγάλες αναλογίες και των δύο φύλων είχαν κάνει χρήση παράνομων ουσιών.

Η ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση μεταξύ των χωρών. Ως ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων ποτών σε δύο ώρες για τους άνδρες και τέσσερα ή περισσότερα για τις γυναίκες.

Πιο αναλυτικά, το 56,1% των γυναικών έκανε ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ, συγκριτικά με το 41,3% των ανδρών. Οι φοιτητές βέβαια, κατά μέσο όρο, έπιναν περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

Εξίσου ανησυχητικό ήταν το εύρημα ότι το 56,1% των φοιτητριών έκανε καθιστική ζωή ή δεν γυμνάζονταν καθημερινά, συγκριτικά με το 41,7% των φοιτητών. Μεταξύ αυτών που κατάφερναν να γυμνάζονται καθημερινά, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, το 38,6% των ανδρών σκοπίμως έβρισκε χρόνο για άθληση, συγκριτικά με το 20,9% των γυναικών.

Πάντως οι φοιτητές έκαναν πιο έντονη χρήση ναρκωτικών από τις γυναίκες, αν και το 44,9% των αγοριών και το 30,9% των κοριτσιών ανέφερε γενικά χρήση παράνομων ουσιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κύκλος σπουδών των φοιτητών δεν επηρέαζε την υγεία τους. Όμως, οι φοιτήτριες που σκόπευαν να ακολουθήσουν καριέρα στον τομέα της εκπαίδευσης ήταν πιθανότερο να έχουν διαταραγμένη συμπεριφορά απέναντι στο φαγητό, από τις κοπέλες που σπούδαζαν επιστήμες σχετικές με την υγεία. Το 19% των φοιτητριών του πρώτου κλάδου σπουδών είχε συμπεριφορές σχετικές με τις διατροφικές διαταραχές, συγκριτικά με το 6,3% των κοριτσιών των επιστημών υγείας. Συνολικά, το 8,8% των φοιτητών είχε διαταραγμένη σχέση με το φαγητό.

Παγκόσμιο πρόβλημα η υπερκατανάλωση αλκοόλ
Στις ΗΠΑ, ένας στους έξι ενήλικες αναφέρει περιστατικό ακατάσχετης κατανάλωσης αλκοόλ περίπου τέσσερις φορές τον μήνα, με μέσο όρο οκτώ ποτά ανά επεισόδιο, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Η ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ είναι συνηθέστερη στην ηλικιακή ομάδα των 18-34 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2009 στο επιστημονικό έντυπο Journal of American College Health, στις μεικτές φοιτητικές εστίες η ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ είναι πιο συχνή. Το φαινόμενο είναι υπερδιπλάσιο συγκριτικά με τους κοιτώνες όπου διαμένουν μόνο φοιτητές ή φοιτήτριες.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ενταχθείς σε μια κοινωνική ομάδα. Μελέτη που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2012 στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κοινωνιολογίας έδειξε ότι οι φοιτητές στις βορειο-ανατολικές Πολιτείες ναι μεν δεν ήθελαν να κάνουν ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά πίστευαν πως σχετίζεται με αυξημένη κοινωνική προβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικά διατροφικά οφέλη των χυμών φρούτων χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος

Γιατί συνδυάζουμε το κρασί με τους ξηρούς καρπούς και τη μπύρα με τα πατατάκια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρπούζι για διαβητικούς.......καλό ή κακό;

Καρπούζι ζάχαρο: Χωρίς αμφιβολία, το καρπούζι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.