Διατροφή

Νέα Έρευνα: 10 διατροφικές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού

Νέα Έρευνα: 10 διατροφικές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού

«Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί και υποστηρίζει την τήρηση των υγιεινών διατροφικών προτύπων από όλα τα άτομα είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η δήλωση.

Νέα Έρευνα: Η μελέτη επικεντρώνεται στη σημασία ενός συνολικού διατροφικού προτύπου Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς American Heart Association (AHA) περιέγραψε την Τρίτη 10 βασικά χαρακτηριστικά ενός μοτίβου υγιεινής διατροφής για την καρδιά…Η νέα επιστημονική δήλωση του οργανισμού, με τίτλο «2021 Διατροφικές οδηγίες για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας Dietary Guidance to Improve Cardiovascular Health» και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, τονίζει τη σημασία του συνολικού διατροφικού προτύπου και όχι των μεμονωμένων τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο της διατροφής.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται, είπε η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA, μπορούν να προσαρμοστούν για να ανταποκρίνονται σε ορισμένους παράγοντες, όπως πολιτιστικές παραδόσεις, αρέσουν και αντιπαθούν τα τρόφιμα και εάν τα περισσότερα γεύματα καταναλώνονται στο σπίτι ή «εν κινήσει». Σύμφωνα με την ομάδα, η δήλωση αντικατοπτρίζει ότι μια κακή διατροφή συνδέεται έντονα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου. Τονίζεται η σημασία ενός συνολικού διατροφικού προτύπου – αντί των «καλών» ή «κακών» τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών, καθώς και ο ρόλος της διατροφικής εκπαίδευσης.

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA τονίζει τη σημασία ενός συνολικού διατροφικού προτύπου Υπογραμμίζεται επίσης η υγιεινή διατροφή νωρίς στη ζωή και η διατήρηση υγιεινών συνηθειών. «Όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από ένα υγιεινό για την καρδιά διατροφικό πρότυπο ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής και είναι δυνατό να σχεδιάσουμε ένα που να συνάδει με τις προσωπικές προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής και τα πολιτιστικά έθιμα», δήλωσε η Alice Lichtenstein, πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας συγγραφής δηλώσεων σε δήλωση. «Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο, χρονοβόρο, δαπανηρό ή μη ελκυστικό».

Τα 10 χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων: Εξισορρόπηση της πρόσληψης τροφής και θερμίδων με σωματική δραστηριότητα Επιλέγοντας μια μεγάλη ποικιλία για να φάτε με φρούτα και λαχανικά Επιλέγοντας δημητριακά ολικής αλέσεως,  συμπεριλαμβανομένων υγιεινών πηγών άπαχης και/ή πρωτεΐνης με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Χρήση υγρών μη τροπικών φυτικών ελαίων

Επιλέγοντας ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και αποφεύγοντας τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα Ελαχιστοποίηση της πρόσληψης πρόσθετων σακχάρων

Επιλογή ή προετοιμασία φαγητών με λίγο ή καθόλου αλάτι Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

Εφαρμογή της καθοδήγησης ανεξάρτητα από το πού παρασκευάζεται ή καταναλώνεται το φαγητό

Επιπλέον, για πρώτη φορά, η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA συνοψίζει στοιχεία που αφορούν τη βιωσιμότητα και απαριθμεί αρκετές προκλήσεις που καθιστούν πιο δύσκολη την υιοθέτηση και τη διατήρηση ενός μοτίβου υγιεινής διατροφής για την καρδιά.

Τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνονται συνήθως, όπως το κόκκινο κρέας, συμβάλλουν σημαντικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που θερμαίνουν την ατμόσφαιρα της Γης και έχουν τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσον αφορά τη χρήση του νερού και της γης. Ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA τονίζει ότι δεν είναι όλες οι βιώσιμες δίαιτες υγιεινές για την καρδιά.

Η Ένωση είπε ότι απαιτούνται ενέργειες δημόσιας υγείας και αλλαγές πολιτικής για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων και των εμποδίων στην υιοθέτηση ή τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά. Μερικές από αυτές τις προκλήσεις περιλαμβάνουν εκτεταμένη διατροφική παραπληροφόρηση, έλλειψη διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία, επισιτιστική και διατροφική ανασφάλεια, δομικό ρατσισμό και διαχωρισμό στις γειτονιές και στοχευμένη εμπορία ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών σε άτομα διαφορετικών φυλετικών και εθνοτικών καταβολών.

«Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί και υποστηρίζει την τήρηση των υγιεινών διατροφικών προτύπων από όλα τα άτομα είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Τιπς για γεύση και υφή στη διατροφή που σας έχει συστήσει ο καρδιολόγος σας

Απολαύστε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, είτε είστε vegan ή όχι

Ο οργανισμός των καπνιστών έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό των μη καπνιστών,

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.