Διατροφή

Μυστικά για να μην πάρουμε κιλά στην καραντίνα

Μυστικά για να μην πάρουμε κιλά στην καραντίνα
Προετοιμάζουμε εγκαίρως τα γεύματα και τα σνακ μας
Προγραμματίζουμε τα γεύματα που θα μαγειρέψουμε μέσα στην εβδομάδα. Διαχωρίζουμε τα σνακ σε μερίδες (π.χ. μια χούφτα ξηροί καρποί σε σακουλάκια) και βάζουμε σε πιάτο ό,τι τρώμε ώστε να είναι ξεκάθαρο τι καταναλώνουμε. Ετοιμάζουμε υγιεινές επιλογές όπως το να έχουμε πλυμένα φρούτα και λαχανικά σε ορατό σημείο.
 
Προλαβαίνουμε την πείνα μας
Όταν η πείνα μας είναι μέτρια και όχι έντονη, στην οποία νιώθουμε χαμηλή ενέργεια και ένα άδειασμα στο στομάχι. Δεν αγνοούμε τα σημάδια πείνας (π.χ. θα φάω τσίχλα για να ξεχαστώ) γιατί θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ελέγξουμε αυτό που θα καταναλώσουμε μετά και θα πέσουμε στην παγίδα της υπερφαγίας.
 
Διαχωρίζουμε τη βιολογική από τη συναισθηματική πείνα
Στη συναισθηματική πείνα βλέπουμε κάτι και θέλουμε να το καταναλώσουμε τώρα (λόγω άγχους, στεναχώριας, ανίας) ενώ η βιολογική πείνα έρχεται σταδιακά κάποιες ώρες μετά το φαγητό. Τι μπορούμε να κάνουμε όταν αισθανόμαστε ότι θέλουμε συνεχώς να τρώμε. Απασχολούμαστε με κάτι άλλο, ευχάριστο, εμπνευστικό, χαλαρωτικό όπως η μουσική, η συζήτηση, το διάβασμα, μια εκπομπή ή και μια χειροτεχνία.
 
Δεν συνεχίζουμε να τρώμε όταν αισθανόμαστε κορεσμό 
Μπορούμε στη μέση του γεύματός μας να αναρωτηθούμε πόσο πεινασμένοι νιώθουμε, εάν είμαστε ευχάριστα χορτάτοι ή εάν νιώθουμε πλήρεις. Όταν σταματάμε να τρώμε ενώ είμαστε ευχάριστα χορτάτοι, θα νιώθουμε ότι πήραμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε από το γεύμα μας, χωρίς αυτό να μας «επιβαρύνει». Μην ξεχνάμε ότι τώρα οι ανάγκες μας είναι μικρότερες γιατί κινούμαστε λιγότερο, άρα το σώμα μας χρειάζεται λιγότερο φαγητό.
 
Το φαγητό είναι απόλαυση 
Κάθε γεύμα είναι πιο νόστιμο όταν συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις μας. Προσπαθούμε να τρώμε αργά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γευτούμε και να απολαύσουμε το φαγητό μας στο έπακρο. Επίσης δίνουμε χρόνο στον εγκέφαλο να προλάβει το στομάχι μας. Βασική προϋπόθεση όμως για να παίρνουμε όλη την απόλαυση από το φαγητό μας, είναι να καταναλώσουμε κάτι την ώρα που το σώμα μας το ζητά και να τρώμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.