Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπριζόλα σκορδοβούτυρο: Μια θεσπέσια συνταγή για τρυφερό και ζουμερό μοσχάρι

Μπριζόλα σκορδοβούτυρο: Μια θεσπέσια συνταγή για τρυφερό και ζουμερό μοσχάρι

Μπριζόλα σκορδοβούτυρο: Ορισμένες φορές η απλότητα αποτελεί την καλύτερη στρατηγική. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της βραζιλιάνικης μπριζόλας με αρωματικό βούτυρο σκόρδου.


Αυτή η συνταγή βραζιλιάνικης μοσχαρίσιας μπριζόλας με βούτυρο σκόρδου είναι η πιο τρυφερή και ζουμερή μπριζόλα που έχετε φάει ποτέ. Έχει μια χρυσαφένια σάλτσα βουτύρου με σκόρδο που δεν περνά απαρατήρητη, ενώ αντιθέτως είναι ικανή να σας ταξιδέψει σε γευστικούς παραδείσους πολύ εύκολα! Είναι τόσο εύκολο, που το μόνο που χρειάζεται είναι 4 υλικά και 15 λεπτά από το χρόνο σας για να το φτιάξετε! Αυτή η νόστιμη συνταγή για μπριζόλες σερβίρεται τέλεια με πουρέ πατάτας με ξινή κρέμα ή μια συνοδευτική σαλάτα. Η βραζιλιάνικη μπριζόλα με βούτυρο σκόρδου είναι απλά καταπληκτική! Φτιάχνεται αποκλειστικά με μοσχαρίσια μπριζόλα και είναι ικανή να σας καταπλήξει.

Ειλικρινά είναι ένα από τα πιο γρήγορα και νόστιμα γεύματα που θα φάτε, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο ή απλά θέλετε κάτι γρήγορο αλλά πραγματικά νόστιμο. Όταν την φτιάξετε θα νιώσετε σαν να γευματίζετε σε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια αλλά από την άνεση του σπιτιού σας. Η πεντάστερη νοστιμιά αυτής της συνταγής έχει τέσσερα υλικά και δεν είναι άλλα από: τη μοσχαρίσια μπριζόλα, το σκόρδο, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Όταν αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βεβαιωθείτε με τι θέλετε να τη συνοδεύσετε και φτιάξτε τα την ίδια ώρα. Εκτός από τον κλασικό πουρέ πατάτας μπορείτε να το προσφέρετε και με περουβιανό τηγανητό ρύζι. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε αυτή τη βραζιλιάνικη μοσχαρίσια μπριζόλα είναι να προετοιμάσετε τα υλικά!

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τον μαϊντανό στεγνό και τον ψιλοκόβουμε, το ίδιο κάνουμε και με το ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Βγάζουμε το βούτυρο
  • Κόψτε τη μπριζόλα στα κομμάτια που εσείς επιθυμείτε
  • Στεγνώστε τη μπριζόλα και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές
  • Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο αρκετά μεγάλο για τη μπριζόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Σοτάρετε και τις δύο πλευρές του μοσχαρίσιου κρέατος για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν. Αν σας αρέσει η μπριζόλα σας καλά ψημένη, απλά μαγειρέψτε την περισσότερο.
  • Φτιάξτε το σκορδόψωμο: Στο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρέψτε στροβιλίζοντας ή χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να μετακινήσετε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μην το μαγειρεύετε πολύ, γιατί το βούτυρο και το σκόρδο θα καούν. Μόλις δείτε το χρυσό χρώμα θα ξέρετε ότι έγινε. Ρίξτε το βούτυρο σκόρδου σε ένα μπολ. Τέλος το μόνο που έμεινε είναι να γαρνίρετε με μαϊντανό και μετά ρίχνετε με κουτάλι ή ρίχνετε το βούτυρο σκόρδου πάνω από τη μπριζόλα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια εύκολη αλλά εξαιρετική βραζιλιάνικη μπριζόλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά για να φτιάξετε το burger των ονείρων σας

Slow cooking συνταγή για μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon