Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπριζόλα με πατάτες: Ένα κλασικό κυριακάτικο γεύμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μπριζόλα με πατάτες: Ένα κλασικό κυριακάτικο γεύμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μπριζόλα με πατάτες: Το κρέας στον φούρνο με πατάτες, είναι από τα πιο κλασικά κυριακάτικα πιάτα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Για να μελώσει όμως το φαγητό μας και οι μπριζόλες μας να κόβονται με την καρδιά ενός μαρουλιού, το μυστικό είναι η γάστρα.


Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτό το κλασικό κυριακάτικο έδεσμα; Το μοσχαρίσιο κρέας στον φούρνο με πατάτες, είναι από τα πιο κλασικά κυριακάτικα πιάτα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Για να μελώσει όμως το φαγητό μας και οι μπριζόλες μας να κόβονται με την καρδιά ενός μαρουλιού, το μυστικό είναι η γάστρα. Αυτό το υπέροχο σκεύος, που σιγοψήνει υπέροχα όποιο φαγητό βάλουμε μέσα, μπορεί να κάνει και μια απλή ρεβιθάδα, έδεσμα για λίγους. Ας δούμε όμως παρακάτω μία συνταγή, που θα φάνε και οι πιο απαιτητικοί και θα γλείφουν, στην κυριολεξία και τα δάχτυλά τους.

Υλικά για τέσσερις μερίδες:

  • 4 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες όχι λεπτές
  • 10 μικρές πατάτες
  • 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 1 κοφτή κουταλιά μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι
  • Μουστάρδα
  • Κουρκουμάς
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
  • Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα κόβουμε σε ροδέλες
  • Σε ροδέλες κόβουμε και τα κρεμμύδια
  • Λαδώνουμε καλά την γάστρα μας, τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες και επάνω και γύρω τους τοποθετούμε το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα κρεμμύδια και το ψιλλοκομμένο σκόρδο.
  • Φτιάχνουμε ένα μείγμα με το λάδι, τα βότανα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας και περιχύνουμε από πάνω
  • Κλείνουμε την γάστρα και την τοποθετούμε μέσα στον φούρνο, που τον έχουμε προθερμάνει
  • Ψήνουμε έτσι για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς και ψστόσο, βάζουμε στις πατάτες το ίδιο μείγμα από λάδι, μουστάρδα κλπ και στοις πατάτες μας και τις ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο, προσθέτουμε και τις πατάτες, ξανακλείνουμε την γάστρα και την επανατοποθετούμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για ακόμα 45-50 λεπτά και πάλι στους 200 βαθμούς, μέχρι το κρέας και οι πατάτες μας να μελώσουν και να μαλακώσουν πολύ.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας να “κάτσει” για ένα τέταρτο περίπου.

Έτοιμο!Έχετε έτσι ένα εύκολο φαγητό, πραγματικά μελωμένο σαν λουκούμι, με εντυπωσιακή γεύση! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon