Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα: Τα μπισκότα τζίντζερ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και αρωματικά γλυκά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των εορτών. Η χαρακτηριστική γεύση του τζίντζερ, σε συνδυασμό με την κανέλα, το γαρίφαλο και τη γλυκιά μελάσα,

Τα μπισκότα τζίντζερ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και αρωματικά γλυκά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των εορτών. Η χαρακτηριστική γεύση του τζίντζερ, σε συνδυασμό με την κανέλα, το γαρίφαλο και τη γλυκιά μελάσα, δημιουργεί έναν μοναδικό συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων που ξυπνά τις αισθήσεις. Αυτά τα μπισκότα έχουν μαλακή υφή και ελαφρώς τραγανές άκρες, και είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ.

Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 115γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζανιού μέλι ή μελάσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη ή γλάσο για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 2-3 λεπτά). Προσθέστε το αυγό, το μέλι (ή τη μελάσα) και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέστε τα ξηρά υλικά: Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  5. Πλάσιμο της ζύμης: Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου στο μέγεθος μιας καρυδιάς) και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους, καθώς τα μπισκότα θα απλώσουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήσιμο: Ψήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς χρυσαφένια γύρω από τις άκρες. Μην τα ψήσετε παραπάνω, γιατί θα σκληρύνουν.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  8. Διακόσμηση: Αν θέλετε, πασπαλίστε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη ή διακοσμήστε τα με γλάσο για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.


Αυτά τα μπισκότα τζίντζερ είναι τέλεια για τις γιορτές ή για οποιαδήποτε στιγμή θέλετε ένα γλυκό με πλούσια αρώματα και γεύση. Απόλαυσέ τα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια υγιεινή εναλλακτική ιδανική για παιδιά

Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon