Διατροφή

Μπανάνα Στομάχι: Είναι καλό να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι; [vid]

Μπανάνα Στομάχι: Είναι καλό να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι; [vid]

Μπανάνα Στομάχι: Εάν και οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, σε κάποιες περιπτώσεις η κατανάλωση τους συνίσταται να αποφεύγεται, όπως για παράδειγμα όταν έχετε άδειο στομάχι.

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, φυτικών ινών και μαγνησίου, ικανοποιώντας έτσι διαφορετικές θρεπτικές ανάγκες στο σώμα σας. Είναι γνωστό ότι η μπανάνα αυξάνει την ενέργειά σας και μειώνει άμεσα το αίσθημα της πείνας. Αλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις μπανάνες περιλαμβάνουν το σίδηρο, την τρυπτοφάνη, τη βιταμίνη Β6 και τη βιταμίνη Β. Για τους λόγους αυτούς, συχνά συνίσταται η καθημερινή κατανάλωση μπανάνας. Είναι ωστόσο καλό να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι;

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, παρά το γεγονός ότι οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, φυτικών ινών και μαγνησίου, δεν αποτελούν καλή επιλογή για κατανάλωση όταν έχουμε άδειο στομάχι. Μερικοί από τους λόγους που συνίσταται η αποφυγή της κατανάλωσης μπανάνας με άδειο στομάχι είναι οι εξής:

  • Η υψηλή ποσότητα φυσικών σακχάρων που συναντάται στις μπανάνες – φυσικά ενισχυτική για την ενέργειά μας – θα μπορούσε επίσης να μας κάνει να νιώσουμε εξαντλημένοι/ες μετά από μερικές ώρες. Οι μπανάνες μπορούν να μας γεμίσουν προσωρινά, προκαλώντας ένα αίσθημα κούρασης και υπνηλίας προσεχώς, όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.
  • Οι μπανάνες είναι όξινες, ως εκ τούτου, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο έντερο, εάν καταναλώνονται με άδειο στομάχι. Χάρη στην πλούσια θρεπτική τους αξία, συνίσταται να προστίθενται μεν στο πρωινό, με προϋποθέσεις δε. Μια καλή ιδέα είναι να τις συνοδεύσετε με αποξηραμένα φρούτα προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση της όξινης περιεκτικότητάς τους στο σώμα.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία μεταξύ ασβεστίου και μαγνησίου στο αίμα, η οποία μπορεί περαιτέρω να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Τι λέει η Αγιουρβέδα;

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η κατανάλωση φρούτων το πρωί με άδειο στομάχι είναι καλό να αποφεύγεται. Ο εμπειρογνώμονας της Αγιουρβέδα, ο Δρ BN Sinha εξηγεί, “Τεχνικά, όχι μόνο η μπανάνα, αλλά όλα τα φρούτα πρέπει να αποφεύγονται το πρωί. Σήμερα, τα φυσικά φρούτα είναι δύσκολο να βρεθούν. Ένας τρόπος για να αποφύγετε την άμεση κατανάλωση φρούτων μπορεί να είναι η ανάμειξή τους με άλλα τρόφιμα”.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκρίθηκε φάρμακο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ από την FDA

DIY conditioners μαλλιών με συνταγές από τη φύση

Tips για να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπανάκι : Τα οφέλη του στην υγεία

Χυμός σπανάκι : Το σπανάκι είναι μια αληθινή θρεπτική δύναμη, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ντομάτα : Τα οφέλη της στο δέρμα

Ντομάτα : Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική θεραπεία για διάφορες ανησυχίες του δέρματος

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.