Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο.


Το να φτιάξετε μια γευστική μοσχαρίσια μπριζόλα με λεμόνι σε μια κατσαρόλα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και θα φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα.

Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες 
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεκινήστε καρυκεύοντας τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένο δεντρολίβανο. Φροντίστε να επικαλύπτετε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές με το μείγμα καρυκευμάτων. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τις καρυκευμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μυρίσει. Προσοχή να μην καεί το σκόρδο. Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στην κατσαρόλα, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο για να ξεγλαλώσετε το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό βοδινού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Επιστρέψτε τις ψημένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τις στο υγρό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήστε τις μπριζόλες να σιγοβράσουν απαλά στον ζωμό με λεμόνι για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο στη σάλτσα που παραμένει στην κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και σερβίρετε μαζί με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Ρίξτε τη σάλτσα με λεμόνι πάνω από τις μπριζόλες και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες ζεστές, συνοδευόμενες από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα. Απολαύστε τις χυμώδεις μοσχαρίσιες μπριζόλες εμποτισμένες με τη ζωηρή γεύση του λεμονιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και αξέχαστο γεύμα μαγειρεμένο ακριβώς στην κατσαρόλα σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δεντρολίβανο, λεμόνι, ξύδι μπαλσάμικο και μέλι

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon