Διατροφή

Μοσχάρι teriyaki: Μια χαβανέζικη συνταγή που θα διεγείρει τις 3 από τις 5 αισθήσεις σας

Μοσχάρι teriyaki: Μια χαβανέζικη συνταγή που θα διεγείρει τις 3 από τις 5 αισθήσεις σας

Μοσχάρι teriyaki: Το τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες απορροφά την σπιτική σάλτσα teriyaki και δημιουργεί μια γλυκιά, σχεδόν καραμελένια γεύση σε μια έκρηξη γεύσεων από τη Χαβάη!

Το Hawaiian Beef Teriyaki είναι ένα τρυφερό, ζουμερό και τόσο γευστικό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο! Ουσιαστικά είναι ένα μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχυμένο με μια απλή σπιτική σάλτσα teriyaki. Είναι ένα καθαρά Κυριακάτικο πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας. Αυτό θα συμβεί γιατί το τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες απορροφά την σπιτική σάλτσα teriyaki και δημιουργεί μια γλυκιά, σχεδόν καραμελένια γεύση. Σερβίρεται συνήθως με ρύζι basmati. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορείτε να κάνετε με το βοδινό Teriyaki. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε την απλή σάλτσα teriyaki ως μαρινάδα και για άλλου είδους κρέατα όπως: κοτόπουλο, γαρίδες, μπιφτέκια ή ακόμη και για λαχανικά.

Τα συστατικά που θα χρειαστούν για το μοσχάρι με teriyaki είναι:

  • 450ml ανανά ψιλοκομμένο και με το χυμό του
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κιλό κόντρα μπριζόλα μοσχαρίσια κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (να ξέρετε ότι το carne asada λειτουργεί ΤΕΛΕΙΑ)

Ανακατεύστε όλα τα υλικά, εκτός από το βοδινό. Αφήνετε στην άκρη περίπου 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια σακούλα φαγητού και περιχύστε τη μαρινάδα. Πιέστε όλο τον αέρα, σφραγίστε και μαρινάρετε για τουλάχιστον 6 ώρες (αν είναι εφικτό κάντε το για όλη τη νύχτα). Πάνω από έτοιμη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήστε τη μπριζόλα ένα ή δύο λεπτά μέχρι να ψηθεί. Τοποθετήστε το βόειο κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το μαγειρεμένο βόειο κρέας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά. Σερβίρετε με ρύζι και ψητό ή φρέσκο ανανά. Για να πήξει επιπλέον η μαρινάδα ανακατέψτε λίγο κρύο νερό με λίγο corn flour και χτυπήστε μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας, τα λαχανικά ή το ρύζι.

Να ξέρετε ότι τα περισσεύματα θα σας δώσουν ένα απολαυστικό γεύμα την επόμενη μέρα! Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μοσχαρίσιο κρέας καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Είναι συνηθισμένο να ψήνετε μερικές φρέσκες φέτες ανανά και να τις  σερβίρετε μαζί με το βόειο κρέας με απλό λευκό ρύζι ή ακόμα και με πλιγούρι. Με οτιδηπότε και να το δοκιμάσετε και οποιαδήποτε παραλλαγή και να κάνετε, το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείτε και εσείς αλλά και οι φίλοι σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ροκφόρ για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας

Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.