Διατροφή

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια

Μοσχάρι στιφάδο: Η εβδομάδα ξεκινάει με μοσχάρι στιφάδο. Ένα φαγητό χορταστικό, θρεπτικό και νόστιμο. Το κρέας σιγοβράζει με τα κρεμμύδια και το γαστρονομικό αποτέλεσμα δεν παίζεται!

Το στιφάδο το έχουμε στο μυαλό μας σαν ένα φαγητό που παραδοσιακά φτιάχνεται με κουνέλι ή λαγό. Ποιος όμως τρώει πια κουνελάκια και λαγούς; Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση των συγκεκριμένων ζώων έχει πέσει σε τεράστιο βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, το στιφάδο είναι μια συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί και με άλλα κρέατα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το δούμε με μοσχάρι. Είναι επίσης ένα φαγητό που το έχουμε στο μυαλό μας  σαν κάτι δύσκολο. Μήπως όμως δεν είναι; Για να δούμε.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • ¾ φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένη τομάτα
  • ½ ποτήρι κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με χλιαρό νερό για να μουλιάσουν. Έτσι θα καθαριστούν ευκολότερα. Αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, κατά προτίμηση μικρές. Το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε να κάνει κρούστα, από όλες τις μεριές.
  • Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά να μελώσουν χωρίς να “αρπάξουν”.
  • Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια.
  • Τελειώνουμε το σωτάρισμα, σβήνοντας με κρασί. Αφού πάρει 2-3 βράσεις και τραβήξουν το άρωμα του κρασιού, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ταψάκι και ρίχνουμε την τομάτα, την δάφνη, τα μπαχάρια και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας, για περίπου μία ώρα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τα μελωμένα κρεμμυδάκια στη σάλτσα, αλατίζουμε το φαγητό μας και συνεχίζουμε το βράσιμο, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 40-45 λεπτά περίπου. Μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η υπέροχη σάλτσα μας.

Το στιφάδο μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές. Η επιλογή είναι δική σας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο και γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Άμυλο: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι η κύρια πηγή υδατανθράκων για τους περισσότερους ανθρώπους. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μια θρεπτική, καλά ισορροπημένη διατροφή, καθώς παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για κάθε κύτταρο. Παρέχουν επίσης μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Σοκολατόπιτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Σοκολατόπιτα μπανάνα: Ποιος δε λατρεύει ένα πλούσιο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα; Με τον συνδυασμό του φυστικοβούτυρου, το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά απογειώνεται.

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.