Διατροφή

Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Σημαντικές διατροφικές ιδιότητες του μοσχαρίσιου κρέατος

Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Σημαντικές διατροφικές ιδιότητες του μοσχαρίσιου κρέατος

Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της διατροφής, χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά του.

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι μια άκρως πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης ένας θησαυρός βασικών θρεπτικών συστατικών όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι απαραίτητα σε κάθε στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου. Μάλιστα είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν σε φυτικά τρόφιμα. Παλαιότερες έρευνες που έχουν γίνει σε γυναίκες και βρέφη έχουν δείξει ότι κινδυνεύουν από έλλειψη σιδήρου και ψευδαργύρου. Αυτό σαν γεγονός είναι από μόνο του οξύμωρο. Άλλωστε στην χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλές κτηνοτροφικές μονάδες μοσχαριών.

Διατροφική αξία στο μοσχάρι

Το κόκκινο κρέας και ειδικότερα το μοσχαρίσιο περιέχει αρκετά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, περιέχει:

  • πρωτεΐνη
  • σίδηρο
  • ψευδάργυρο
  • σελήνιο
  • βιταμίνη Β6
  • βιταμίνη Β12
  • φώσφορο
  • παντοθενικό
  • μαγνήσιο
  • κάλιο.

Ένα επίσης όχι τόσο γνωστό αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει τη δυνατότητα αν συνδυαστεί σωστά με κάποια λαχανικά και όσπρια να αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου από αυτές τις άλλες τροφές. Γι’ αυτό λοιπόν είναι και πρώτο στις προτιμήσεις των διαιτολόγων. Εξάλλου όλοι οι πελάτες τους μπορούν να πάρουν όλα τα εβδομαδιαία τους θρεπτικά συστατικά, καταναλώνοντας μόνο μοσχαρίσιο κρέας με πολύ λίγα λιπαρά. Δυστυχώς μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου ή κόκκινου κρέατος γενικότερα έχει μειωθεί.

Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί επεξεργασία αυξάνεται σταθερά. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι λίγα είναι εκείνα τα τρόφιμα σαν το κόκκινο κρέας που έχουν τόσα θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει σίγουρα στη διατροφή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κουλτούρα μας και την μεσογειακή διατροφή. Ετοιμάζοντας λοιπόν ένα υγιεινό γεύμα εκτός από τις τροφές που θα φτιάξουμε πρέπει να έχουμε στο νου μας και την ποσότητά του. Οι τρεις κατηγορίες τροφίμων που πρέπει να το απαρτίζουν είναι:

  • Λαχανικά και φρούτα
  • Πρωτεϊνούχα τρόφιμα (όπως το μοσχαρίσιο κρέας)
  • Τρόφιμα ολικής άλεσης

Μπορούμε όλοι με λίγη προσπάθεια να αλλάξουμε τις κακές διατροφικές μας συνήθειες με λίγη προσπάθεια και να δούμε την ζωή με άλλο μάτι. Γιατί καλή η γυμναστική, αλλά το σώμα χρειάζεται και σωστή διατροφή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στην πίεση και στους σύγχρονους τρόπους ζωής. Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε και προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή το μοσχαρίσιο κρέας ή το κόκκινο κρέας γενικότερα. Είναι σίγουρο ότι αν το κάνετε αυτό, εκτός από το να είστε υγιής θα το αισθάνεστε κιόλας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Τρισδιάστατη μπριζόλα "μαγειρεύτηκε" πρώτη φορά σε εκτυπωτή

Μικρές, στοχευμένες υποκαταστάσεις σε επίπεδο τροφής μπορούν να επιτύχουν συναρπαστικά διατροφικά οφέλη και μειώσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.