Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Σημαντικές διατροφικές ιδιότητες του μοσχαρίσιου κρέατος

Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Σημαντικές διατροφικές ιδιότητες του μοσχαρίσιου κρέατος

Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της διατροφής, χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά του.


Το μοσχαρίσιο κρέας είναι μια άκρως πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης ένας θησαυρός βασικών θρεπτικών συστατικών όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι απαραίτητα σε κάθε στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου. Μάλιστα είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν σε φυτικά τρόφιμα. Παλαιότερες έρευνες που έχουν γίνει σε γυναίκες και βρέφη έχουν δείξει ότι κινδυνεύουν από έλλειψη σιδήρου και ψευδαργύρου. Αυτό σαν γεγονός είναι από μόνο του οξύμωρο. Άλλωστε στην χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλές κτηνοτροφικές μονάδες μοσχαριών.

Διατροφική αξία στο μοσχάρι

Το κόκκινο κρέας και ειδικότερα το μοσχαρίσιο περιέχει αρκετά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, περιέχει:

  • πρωτεΐνη
  • σίδηρο
  • ψευδάργυρο
  • σελήνιο
  • βιταμίνη Β6
  • βιταμίνη Β12
  • φώσφορο
  • παντοθενικό
  • μαγνήσιο
  • κάλιο.

Ένα επίσης όχι τόσο γνωστό αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει τη δυνατότητα αν συνδυαστεί σωστά με κάποια λαχανικά και όσπρια να αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου από αυτές τις άλλες τροφές. Γι’ αυτό λοιπόν είναι και πρώτο στις προτιμήσεις των διαιτολόγων. Εξάλλου όλοι οι πελάτες τους μπορούν να πάρουν όλα τα εβδομαδιαία τους θρεπτικά συστατικά, καταναλώνοντας μόνο μοσχαρίσιο κρέας με πολύ λίγα λιπαρά. Δυστυχώς μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου ή κόκκινου κρέατος γενικότερα έχει μειωθεί.

Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί επεξεργασία αυξάνεται σταθερά. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι λίγα είναι εκείνα τα τρόφιμα σαν το κόκκινο κρέας που έχουν τόσα θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει σίγουρα στη διατροφή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κουλτούρα μας και την μεσογειακή διατροφή. Ετοιμάζοντας λοιπόν ένα υγιεινό γεύμα εκτός από τις τροφές που θα φτιάξουμε πρέπει να έχουμε στο νου μας και την ποσότητά του. Οι τρεις κατηγορίες τροφίμων που πρέπει να το απαρτίζουν είναι:

  • Λαχανικά και φρούτα
  • Πρωτεϊνούχα τρόφιμα (όπως το μοσχαρίσιο κρέας)
  • Τρόφιμα ολικής άλεσης

Μπορούμε όλοι με λίγη προσπάθεια να αλλάξουμε τις κακές διατροφικές μας συνήθειες με λίγη προσπάθεια και να δούμε την ζωή με άλλο μάτι. Γιατί καλή η γυμναστική, αλλά το σώμα χρειάζεται και σωστή διατροφή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στην πίεση και στους σύγχρονους τρόπους ζωής. Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε και προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή το μοσχαρίσιο κρέας ή το κόκκινο κρέας γενικότερα. Είναι σίγουρο ότι αν το κάνετε αυτό, εκτός από το να είστε υγιής θα το αισθάνεστε κιόλας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Τρισδιάστατη μπριζόλα "μαγειρεύτηκε" πρώτη φορά σε εκτυπωτή

Μικρές, στοχευμένες υποκαταστάσεις σε επίπεδο τροφής μπορούν να επιτύχουν συναρπαστικά διατροφικά οφέλη και μειώσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon