Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μήλα και αχλάδια μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Μήλα και αχλάδια μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά τα λεγόμενα λευκά φρούτα, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, μπορούν να επωφεληθούν έχοντας μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.


Πιο συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας μελέτησαν στοιχεία για 20.069 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20 έως 65 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από καρδιαγγειακή νόσο κατά την έναρξη της μελέτης.Οι συμμετέχοντες παρείχαν λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και παρακολουθήθηκαν για να δουν αν θα παρουσίαζαν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών.

Υπήρχαν 233 περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης και οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πράσινων, πορτοκαλί, κίτρινων, κόκκινων ή μοβ φρούτων ή τα λαχανικών και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ωστόσο, η υψηλή πρόσληψη των λευκών φρούτων και λαχανικών – ειδικότερα μήλων και αχλαδιών – συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Για κάθε 25g αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης λευκών φρούτων και λαχανικών, ο κίνδυνος ενός ατόμου για εγκεφαλικό επεισόδιο μειώθηκε κατά 9%.

Σύμφωνα με την dr. Sharlin Ahmed: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με λευκή σάρκα, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου περισσότερο από τα άλλα φρούτα. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτρέψει τους ανθρώπους από την κατανάλωση άλλων χρωμάτων φρούτων και των λαχανικών, καθώς έχουν όλα τα οφέλη για την υγεία και παραμένουν ένα σημαντικό μέρος της βασικής διατροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Μια εύκολη και διασκεδαστική συνταγή για τα παιδιά

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε μαζί τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχετε φτιάξει ποτέ! Το πιο σημαντικό, τα παιδιά θα θυμούνται τη διασκεδαστική εμπειρία και θα ζητούν να το κάνουν ξανά και ξανά.

Πέστο κόκκινης πιπεριάς - Δείτε το πέστο αλλιώς

Πέστο κόκκινης πιπεριάς: Το κόκκινο πέστο με πιπεριές Φλωρίνης είναι μια πεντανόστιμη, αρωματική σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, ψητά κρέατα ή να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα σε ψωμί και σάντουιτς. Η γλυκιά γεύση των ψητών κόκκινων πιπεριών

Close Icon