Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεσημεριανό: Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Μεσημεριανό: Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Μεσημεριανό:

Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη ελληνική παραδοσιακή συνταγή που ξετρελαίνει τους πάντες. Το λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή, εάν επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και εύκολο.

Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Υλικά συνταγής:

  • 4 κιλά με πέτσα, μηρούς κοτόπουλου με κόκαλα
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, ή κατά βούληση

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμοί C. Λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι, το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι και το καγιέν. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα το κοτόπουλο και οι πατάτες.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου με την πλευρά του φλοιού προς τα πάνω στο έτοιμο ταψί. Ρίξτε κομμάτια πατάτας γύρω από το κοτόπουλο. Περιχύστε με 2/3 φλιτζάνι ζωμό κότας. Ρίξτε με κουτάλι όση μαρινάδα έχει απομείνει από το μπολ πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες.

Βήμα 4: Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Πετάξτε το κοτόπουλο και τις πατάτες και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά το δέρμα του κοτόπουλου προς τα πάνω.

Βήμα 5: Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 25 λεπτά ακόμα. ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται κοντά στο οστό θα πρέπει να καταγράφει 74 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 6: Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και κρατήστε το ζεστό. Αφήστε τις πατάτες στο τηγάνι.

Βήμα 7: Μεταφέρετε τις πατάτες στην πιατέλα με το κοτόπουλο.

Βήμα 9: Τοποθετήστε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και ξύστε τα ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Στραγγίστε τους χυμούς του τηγανιού πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σαλάτα με κοτόπουλο και dressing βασιλικού με λεμόνι

Χωρίς φούρνο: 10 καλοκαιρινές συνταγές για δροσιά και γεύση

Μελέτη αποδεικνύει την ενέργεια που απορροφούμε από τα γεύματα

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυθεντική συνταγή για αυγά μπένεντικτ

Αυγά μπένεντικτ: Αν και απαιτούν λίγη προσπάθεια στην παρασκευή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ετοιμάστε τα το επόμενο Σαββατοκύριακο και απολαύστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

Πώς να εντάξετε το μπρόκολο στη διατροφή σας

Μπρόκολο: Είτε το επιλέξετε σε σαλάτες, σούπες είτε ψητό, προσθέτοντάς το στη διατροφή σας θα τονώσει την υγεία σας και θα προσθέσει περισσότερη γεύση στα γεύματά σας.

Γεύματα 30 λεπτών για πολυάσχολες ημέρες

Γεύματα 30 λεπτών: Η προετοιμασία γρήγορων, θρεπτικών γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση. Με απλά υλικά και λίγη οργάνωση, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γεύματα ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό χούμους για μεσογειακά πιάτα;

Hummus :Το σπιτικό χούμους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο στο τραπέζι σας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Κρέμα καλαμπόκι - Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο

Κρέμα καλαμπόκι: Η κρέμα καλαμποκιού είναι μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση. Το καλαμπόκι προσφέρει μια φυσική γλυκύτητα που δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή της σάλτσας.

Close Icon