Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι: Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Μέλι: Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης όταν λαμβάνεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.

Η κατανάλωση μελιού μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης όταν λαμβάνεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Reviews. «Αυτά τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά επειδή το μέλι είναι περίπου 80% ζάχαρη», δήλωσε ο Tauseef Khan, ανώτερος ερευνητής στη μελέτη και ερευνητής στις επιστήμες της διατροφής στην Ιατρική Σχολή Temerty του Πανεπιστημίου του Τορόντο, σε δελτίο τύπου. «Δεν λέμε ότι πρέπει να αρχίσετε να πίνετε μέλι εάν αυτή τη στιγμή αποφεύγετε τη ζάχαρη», πρόσθεσε ο Khan.


Τι είναι ακριβώς το μέλι;

«Το μέλι είναι μια σύνθετη σύνθεση από σάκχαρα (κοινά και σπάνια), οργανικά οξέα, ένζυμα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνες και βιοδραστικές ουσίες που παρασκευάζονται από τις μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών», σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης. Το μέλι και η ζάχαρη είναι και τα δύο υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούνται από γλυκόζη και φρουκτόζη, αλλά το καθένα έχει διαφορετικά προφίλ θρεπτικών συστατικών, υφής και γεύσης, είπε η Emma Laing, PhD, RDN, στο Fox News Digital.

Είναι διευθύντρια διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Η υψηλή πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων έχει συμβάλει στην αύξηση της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες. «Οι διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς συνιστούν να μην προέρχεται περισσότερο από το 10% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων από τη ζάχαρη — και αυτό περιλαμβάνει το μέλι», δήλωσε ο Laing.

Το μέλι μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, τη χοληστερόλη

Ερευνητές από το Τορόντο διεξήγαγαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 18 κλινικών δοκιμών που περιελάμβαναν πάνω από 1.100 συμμετέχοντες για να προσδιορίσουν την επίδραση του μελιού στους παράγοντες κινδύνου καρδιάς και μεταβολισμού, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της μελέτης. «Στη μελέτη μας, συνδυάσαμε αποτελέσματα από όλες τις ανθρώπινες δοκιμές που έγιναν σε μέλι που εξέτασαν μεταβολικές ασθένειες», είπε ο Khan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι ορισμένα φρούτα πιο υγιεινά από άλλα;

5 Λόγοι που χρειάζεται να προσθέσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας

Γνωρίζατε ότι αυτές οι τροφές βοηθούν στην ενίσχυση της ορμόνης της ευτυχίας σας;

3 από τα σημαντικότερα οφέλη του μελιού για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon