Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Φτιάξτε ένα υπέροχο γλυκό με μέλι! Η μελόπιτα είναι ιδανικό επιδόρπιο για οικογενειακό τραπέζι.

Ψάχνετε να βρείτε μία γλυκιά συνταγή για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας; Εδώ θα βρείτε τα υλικά για μία πεντανόστιμη μελόπιτα!


Μελόπιτα!

Συστατικά συνταγής:

  • σπιτική ζύμη πίτας που αγοράζεται στο ψυγείο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι αγνό μέλι
  • ⅓ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • ⅓ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • σαντιγί για γαρνίρισμα, προαιρετικά
  • μέλι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτας σύμφωνα με τη συνταγή και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Χρειαζόμαστε μόνο τη μισή ζύμη, οπότε παγώνουμε τη δεύτερη μισή για να τη χρησιμοποιούμε αργότερα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγουμε την ζύμη της πίτας για να χωρέσει ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών. Τοποθετούμε σε πιάτο για πίτα. Κόβουμε κάθε περίσσεια κατά μήκος των άκρων. Τραβάμε τις άκρες με τα ακροδάχτυλα. Τρυπάμε τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με βαράκια για πίτα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάρη και το λαδόχαρτο. Ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν στον ατμό.
  • Χτυπάμε τα αυγά, το μέλι, τις ζάχαρες, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα και να κολλήσει στο κουτάλι, περίπου 8 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς. Αδειάζουμε την παχύρρευστη κρέμα μέσα από ένα διχτυωτό κόσκινο στη ζεστή κρούστα της πίτας και ψήνετε για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να παραμένει κουνημένο.
    Ψύγουμε εντελώς σε μια σχάρα, περίπου 2 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
    Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε από πάνω σαντιγί και λίγο μέλι αν θέλουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικές και εύκολες μπάρες με granola

Έχουν αυξηθεί οι ποσότητες των επεξεργασμένων τροφίμων στην Αμερική

Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Η καλύτερη δίαιτα για τον εγκέφαλό σας για κάθε ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon