Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Είναι η μελόπιτα το ιδανικό γλυκό για οικογενειακό τραπέζι;

Μέλι: Φτιάξτε ένα υπέροχο γλυκό με μέλι! Η μελόπιτα είναι ιδανικό επιδόρπιο για οικογενειακό τραπέζι.


Ψάχνετε να βρείτε μία γλυκιά συνταγή για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας; Εδώ θα βρείτε τα υλικά για μία πεντανόστιμη μελόπιτα!

Μελόπιτα!

Συστατικά συνταγής:

  • σπιτική ζύμη πίτας που αγοράζεται στο ψυγείο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι αγνό μέλι
  • ⅓ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • ⅓ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • σαντιγί για γαρνίρισμα, προαιρετικά
  • μέλι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτας σύμφωνα με τη συνταγή και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Χρειαζόμαστε μόνο τη μισή ζύμη, οπότε παγώνουμε τη δεύτερη μισή για να τη χρησιμοποιούμε αργότερα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγουμε την ζύμη της πίτας για να χωρέσει ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών. Τοποθετούμε σε πιάτο για πίτα. Κόβουμε κάθε περίσσεια κατά μήκος των άκρων. Τραβάμε τις άκρες με τα ακροδάχτυλα. Τρυπάμε τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με βαράκια για πίτα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάρη και το λαδόχαρτο. Ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν στον ατμό.
  • Χτυπάμε τα αυγά, το μέλι, τις ζάχαρες, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα και να κολλήσει στο κουτάλι, περίπου 8 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς. Αδειάζουμε την παχύρρευστη κρέμα μέσα από ένα διχτυωτό κόσκινο στη ζεστή κρούστα της πίτας και ψήνετε για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να παραμένει κουνημένο.
    Ψύγουμε εντελώς σε μια σχάρα, περίπου 2 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
    Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε από πάνω σαντιγί και λίγο μέλι αν θέλουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικές και εύκολες μπάρες με granola

Έχουν αυξηθεί οι ποσότητες των επεξεργασμένων τροφίμων στην Αμερική

Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Η καλύτερη δίαιτα για τον εγκέφαλό σας για κάθε ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon