ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαύρη λευκή σοκολάτα: Η μαύρη ή η λευκή σοκολάτα είναι η πιο υγιεινή;

Μαύρη λευκή σοκολάτα: Η μαύρη ή η λευκή σοκολάτα είναι η πιο υγιεινή;

Μαύρη λευκή σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα είναι διάσημη για τα πολυάριθμα οφέλη της για την υγεία, ξεκινώντας από την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς μέχρι του εγκεφάλου.

Η μαύρη σοκολάτα είναι διάσημη για τα πολυάριθμα οφέλη της για την υγεία, ξεκινώντας από την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς μέχρι του εγκεφάλου. Το κύριο συστατικό της μαύρης σοκολάτας είναι το κακάο. Φτιάχνεται από τον σπόρο του κακαόδεντρου. Αυτό είναι το μόνο συστατικό που εμπλουτίζει τη μαύρη σοκολάτα με όλα τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει. Το κακάο είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών και μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας από μέσα προς τα έξω. Έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας που περιέχει περισσότερο από 50 τοις εκατό κακάο είναι υγιεινή. Αν ανησυχείτε για την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, υπάρχει λύση και για αυτό. Οι σοκολάτες με 50 έως 70 τοις εκατό σκόνη κακάο περιέχουν πολύ λίγη ζάχαρη και δεν θα προκαλέσουν καμία επιβλαβή επίδραση. Λάβετε αυτό υπόψη όταν αγοράζετε μια ποικιλία μαύρης σοκολάτας. Οι λευκές σοκολάτες από την άλλη δεν περιέχουν ούτε ένα γραμμάριο κακάο. Ωστόσο, έχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Πως? Οι λευκές σοκολάτες μπορεί να μην έχουν τα ίδια οφέλη με τις μαύρες σοκολάτες, αλλά δεν στερούνται θρεπτικών συστατικών. Ας μάθουμε περισσότερα για το πώς μπορεί να σας ωφελήσει και τη διαφορά στα επίπεδα διατροφής μεταξύ λευκής και μαύρης σοκολάτας.

Λευκή Σοκολάτα εναντίον Μαύρης Σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα είναι φτιαγμένη από κακάο και η λευκή σοκολάτα από βούτυρο κακάο. Μαζί με το βούτυρο κακάο, δημιουργείται με μείγμα ζάχαρης, γάλακτος σε σκόνη και λεκιθίνης. Η Nestle δημιούργησε αυτή τη σοκολάτα το 1936. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν υπάρχουν στερεά κακάο σε αυτήν, δεν πρέπει να ονομάζεται σοκολάτα. Το άλλο επιχείρημα για το οποίο μιλούν συχνά οι άνθρωποι είναι ότι οι λευκές σοκολάτες δεν είναι τόσο υγιεινές όσο οι μαύρες σοκολάτες. Είναι εν μέρει αλήθεια. Λόγω της έλλειψης παρουσίας κακάο, δεν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η πολυφαινόλη που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι πολύ καλό για την υγεία της καρδιάς σας. Εκτός από αυτό, οι λευκές σοκολάτες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης, γεγονός που την καθιστά επίσης ανθυγιεινή. Ωστόσο, έχει κάποια οφέλη για την υγεία που μπορείτε να αναζητήσετε. Αλλά μια δήλωση αποποίησης που πρέπει να σημειώσετε, μην καταναλώνετε λευκές σοκολάτες σε τεράστιες ποσότητες. Αυτά τα οφέλη για την υγεία θα λειτουργήσουν υπέρ σας μόνο εάν διατηρήσετε το μέτρο.

Οφέλη για την υγεία από τις λευκές σοκολάτες

  1. Καλή πηγή ασβεστίου: Οι λευκές σοκολάτες είναι φτιαγμένες από γάλα και φυσικά η περιεκτικότητα σε ασβέστιο θα είναι υψηλή. Το ασβέστιο είναι ένα πολύ απαραίτητο μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει την υγεία σας με πολλούς τρόπους.
  2. Μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς: Το ασβέστιο είναι επίσης κακό για την υγεία της καρδιάς. Η λευκή σοκολάτα περιέχει επίσης βιταμίνη Β12 που μπορεί να μειώσει την ομοκυστεΐνη. Η ομοκυστεΐνη μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις.
  3. Καλό για τα οστά: Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στις λευκές σοκολάτες μπορεί εύκολα να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας των οστών και επίσης να αντισταθμίσει τυχόν ανεπάρκεια ασβεστίου.
  4. Βελτιώνει τη διάθεση: Η λευκή σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει και να ανεβάσει τη διάθεσή σας.
  5. Μπορεί να ωφελήσει την υγεία του δέρματος : Το βούτυρο κακάο περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος.

Οφέλη για την υγεία από τις μαύρες σοκολάτες

  1. Οι μαύρες σοκολάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε πολυφαινόλες που μπορούν να φροντίσουν καλά την καρδιά σας.
  2. Μπορεί να μειώσει την παρουσία ελεύθερων ριζών στο σώμα.
  3. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του σώματός σας.
  4. Το κακάο είναι απίστευτο για την υγεία του εγκεφάλου, τη δύναμη της μνήμης, την εστίαση και τη συγκέντρωση.
  5. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.
  6. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα LDL (κακή χοληστερόλη) και να αυξήσει τα επίπεδα HDL (καλή χοληστερόλη).
  7. Μπορεί να προσφέρει ώθηση σεροτονίνης. 
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινές γλυκές λιχουδιές για να τις φτιάξετε στο σπίτι

Κακάο: Ένας θησαυρός υγείας και ευεξίας

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο ιδιοπαθούς υπέρτασης

Μαύρη σοκολάτα: Υπέροχη επιλογή για την αντιμετώπιση της αναιμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί η κανέλα να βοηθήσει στην αρθρίτιδα;

Κανέλα: Ένα νόστιμο και υγιεινό μπαχαρικό που μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη για την αρθρίτιδα. Οι αντιοξειδωτικές και αναλγητικές του ιδιότητες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις.

9 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο 

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών πλούσιων σε κολλαγόνο για την υποστήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του σώματός σας.

Το καρπούζι ως ένας σύμμαχος για απώλεια βάρους!

Καρπούζι: είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία. Για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, πρέπει να συνδυάσετε την κατανάλωση καρπουζιού με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική άσκηση.

Τα παντζάρια είναι ένας σύμμαχος της υγείας του ήπατος

Παντζάρια: Συμπεριλαμβάνοντας τα παντζάρια στη διατροφή σας μπορείτε να συμβάλετε στην προώθηση της υγείας του ήπατος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αρτηριακή πίεση σε μερικούς ανθρώπους.

Μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια κατά 28%

Το ελαιόλαδο μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη και νευροπροστατευτικά αποτελέσματα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες.

Τα θαλασσινά, τα αυγά και το κρέας μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου διπολικής διαταραχής 

Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διπολική διαταραχή.