Διατροφή

Μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα φρούτων χωρίς πηκτίνη

Μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα φρούτων χωρίς πηκτίνη

Μαρμελάδα: Η μαρμελάδα που προκύπτει είναι φρουτώδης, γλυκιά και γεμάτη σκούρα, πικάντικη γεύση μούρων!

Όταν τα φρέσκα μούρα είναι άφθονα κάντε μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σας και αρπάξτε τα για να φτιάξετε μαρμελάδα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστια φασαρία για την αγορά ειδικών υλικών ή εξοπλισμού για κονσερβοποίηση  μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα μούρων μόνο με τα φρούτα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε περίπου 30 λεπτά στο σπίτι.

Τι είναι η μαρμελάδα φρούτων χωρίς πηκτίνη;

Πολλές μαρμελάδες φρούτων παρασκευάζονται με την προσθήκη πηκτίνης για πάχυνση, αλλά η μαρμελάδα φρούτων μπορεί να γίνει μόνο με φρέσκα φρούτα, χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Η μαρμελάδα που παρασκευάζεται χωρίς πηκτίνη είναι λίγο πιο μαλακή και χαλαρή από τη μαρμελάδα που παρασκευάζεται με πηκτίνη, αλλά η εκμάθηση αυτής της τεχνικής σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή με υλικά που πιθανότατα έχετε στη διάθεσή σας.

Δείτε πώς να φτιάξετε μαρμελάδα σε 5 εύκολα βήματα

  • Κόψτε τα φρούτα σε ίσα κομμάτια : Ανάλογα με το μέγεθος των φραουλών και των βατόμουρων σας, θα πρέπει είτε να τα κόψετε στα τέταρτα είτε στο μισό πριν ξεκινήσετε.
  • Πολτοποιήστε τα φρούτα και τη ζάχαρη μαζί : Χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας για να δουλέψετε τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη μαζί — έτσι απελευθερώνεται η υγρασία από τα μούρα και τα κάνει να μαγειρεύονται πιο γρήγορα.
  • Βράστε τα φρούτα για 20 λεπτά : Βράστε τα φρούτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Το μείγμα θα ξεκινήσει με μεγάλες, ζουμερές φυσαλίδες και σιγά σιγά θα εξελιχθεί σε μικρές, πιο σφιχτές φυσαλίδες καθώς η μαρμελάδα πλησιάζει στο έτοιμο.
  • Μάθετε πότε έχει τελειώσει η μαρμελάδα : Απλώς ρίξτε λίγη ζεστή μαρμελάδα από την κατσαρόλα στο παγωμένο κουτάλι και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να κρυώσει. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από την εμπλοκή — αν κάνει μια καθαρή διαδρομή μέσα από την εμπλοκή και δεν γεμίσει, τότε έχετε ένα καλό σετ.
  • Βάζετε και αποθηκεύετε τη μαρμελάδα : Όταν η μαρμελάδα γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε τη μαρμελάδα από τη φωτιά και μεταφέρετε τη μαρμελάδα στα καθαρά βάζα. Καλύψτε και κρυώστε τελείως πριν μεταφέρετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο για μακροχρόνια αποθήκευση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

S'mores: Πώς να φτιάξετε αυτή την κλασική συνταγή για γλυκό;

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Tips για μια ισορροπημένη διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.