Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιτάρια: Ποιο είδος μανιταριών να επιλέξω;

Μανιτάρια: Ποιο είδος μανιταριών να επιλέξω;

Μανιτάρια: Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή με πολλές θρεπτικές αξίες και ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μανιταριών, και κάθε είδος έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, γεύση και χρήση στη μαγειρική.


Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή με πολλές θρεπτικές αξίες και ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μανιταριών, και κάθε είδος έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, γεύση και χρήση στη μαγειρική. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους μανιταριών και πώς να τα επιλέξετε.
  1. Λευκό μανιτάρι (Agaricus bisporus)
    Αυτά τα μανιτάρια είναι τα πιο κοινά και ευρέως διαθέσιμα. Έχουν ήπια γεύση και είναι ιδανικά για σαλάτες, σούπες, σάλτσες και τηγανιτά. Όταν είναι φρέσκα, έχουν ανοιχτόχρωμο, λευκό χρώμα, αλλά γίνονται πιο σκούρα καθώς ωριμάζουν.
  2. Πορτομπέλο (Portobello)
    Οποιοδήποτε λευκό μανιτάρι όταν ωριμάσει και ανοίξει πλήρως, μετατρέπεται σε πορτομπέλο. Είναι μεγάλα και έχουν πιο έντονη γεύση από τα λευκά μανιτάρια. Ιδανικά για ψητά ή γεμιστά, τα πορτομπέλο προσφέρουν μια πιο «κρέας» γεύση και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές.
  3. Σιτάκες (Shiitake)
    Τα σιτάκες προέρχονται από την Ασία και είναι γνωστά για τη βαθιά, «μεθυστική» γεύση τους και τις υψηλές θρεπτικές τους αξίες. Έχουν σκούρο καφέ χρώμα και χρησιμοποιούνται συνήθως σε σούπες, stir-fry και ασιατικές συνταγές.
  4. Μανιτάρια Αλμπίνι (Oyster)
    Τα μανιτάρια αλμπίνι έχουν σχήμα που μοιάζει με όστρακο και είναι ιδανικά για μαγειρική, είτε τηγανητά, είτε σε σάλτσες ή σούπες. Έχουν ελαφριά, γλυκιά γεύση και συνδυάζονται καλά με κρεατικά και λαχανικά.
  5. Μανιτάρια πλευρώτους (Chanterelles)
    Έχουν έντονη γεύση και άρωμα με ένα υπέροχο χρυσό χρώμα. Είναι πολύ δημοφιλή στην ευρωπαϊκή κουζίνα και χρησιμοποιούνται κυρίως για να ενισχύσουν τη γεύση πιάτων, όπως ριζότο, σάλτσες ή ομελέτες.

Όταν επιλέγετε μανιτάρια, προτιμήστε τα φρέσκα και με στεγνή εμφάνιση. Τα μανιτάρια που είναι υγρά ή μαλακά μπορεί να είναι παλαιά και λιγότερο γευστικά. Τα μανιτάρια είναι μια θρεπτική προσθήκη σε πολλές συνταγές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες παρασκευές, από σούπες και σάλτσες μέχρι κυρίως πιάτα και σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Σπιτική πίτσα: 5 ιδέες για να μην βαρεθείτε ποτέ

Πεντανόστιμη συνταγή για νιόκι με μπέικον και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon