Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λιβανέζικα ψωμάκια: Άρωμα ανατολής σε μία συνταγή που θα σας ταξιδέψει

Λιβανέζικα ψωμάκια: Άρωμα ανατολής σε μία συνταγή που θα σας ταξιδέψει

Λιβανέζικα ψωμάκια: Αν συνηθίζετε να φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει. Θα μπορούσατε να τα φάτε είτε σαν συνοδευτικό με το φαγητό σας, είτε να φτιάξετε με αυτά φοβερά σάντουιτς.

Αν συνηθίζετε να φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει. Είναι μια εύκολη και διαφορετική συνταγή, που άμα την δοκιμάσετε μία φορά, θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια. Θα λέγαμε ότι μοιάζουν περισσότερο με πιτάκια φουσκωμένα και λιγότερο με ψωμάκια, αλλά η γεύση τους είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Θα μπορούσατε να τα φάτε είτε σαν συνοδευτικό με το φαγητό σας, ειδικά να περιέχει αρκετή σάλτσα, είτε να φτιάξετε με αυτά φοβερά σάντουιτς. Είναι αρκετά ευέλικτα και χρησιμοποιούνται ως ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε κάθε πιάτο.


Ας δούμε όμως τα υλικά που θα πρέπει να έχετε:

  • 8gr μαγιά ξηρή (ένα φακελάκι)
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπας χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι μαζί με το ½ κούπας νερό. Τα αναδεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να «φουσκώσει» η μαγιά.
  • Ωστόσο, σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαγιά στο αλεύρι και σιγά-σιγά το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε αλεύρι και νερό αν χρειάζεται, για να πάρει η ζύμη την υφή που θέλουμε.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια.
  • Όταν τελειώσουμε, αλείφουμε το ζυμάρι με ελάχιστο λάδι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο σε ένα μεγάλο μπωλ για περίπου μια ώρα.
  • Τέλος, παίρνουμε τη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνουμε ένα μεγάλο φίδι γύρω στα 40 εκατοστά. Με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το πλάθουμε να γίνει μπαλίτσα και στη συνέχεια το πιέζουμε να γίνει πιτούλα πάχους περίπου 2 εκατοστών.
  • Τα ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και απολαμβάνουμε

Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή που πραγματικά θα χαρείτε που την δοκιμάσατε. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψωμί από γιαούρτι, μια ανάλαφρη πρόταση για το Σαββατοκύριακο

Θρεπτικό ψωμί κολοκύθας με αντιοξειδωτική δράση

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon