Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Leftovers: 5 αποφάγια που μπορεί να σας αρρωστήσουν

Leftovers: 5 αποφάγια που μπορεί να σας αρρωστήσουν

Leftovers: Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα τρόφιμα και συστατικά, όταν ξαναζεσταθούν, απελευθερώνουν επιβλαβείς ενώσεις ή επανενεργοποιούν ορισμένες ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν απειλές για την υγεία.


Μετά από μια κουραστική μέρα, τα υπολείμματα φαγητού είναι πάντα χρήσιμα. Αλλά, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα υπολείμματα μπορεί να είναι επίσης επιβλαβή; Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα τρόφιμα και συστατικά, όταν ξαναζεσταθούν, απελευθερώνουν επιβλαβείς ενώσεις ή επανενεργοποιούν ορισμένες ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν απειλές για την υγεία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε για 5 τέτοια υπολείμματα τροφών που μπορεί να σας αρρωστήσουν.

  • Αυγά: Περιέχουν πάντα σαλμονέλα και η ήπια θερμότητα που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των αυγών συχνά αποτυγχάνει να σκοτώσει τα βακτήρια. Ως εκ τούτου, εάν τα φάτε αργότερα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια εσωτερική βλάβη.
  • Παντζάρια: Είναι πλούσια σε μονοξείδιο του αζώτου και όταν τα τρόφιμα πλούσια σε αυτή την ένωση ξαναζεσταθούν, μετατρέπονται σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτροζαμίνες, μερικές από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες.
  • Σπανάκι: Είναι επίσης πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία όταν ξαναζεσταθούν μετατρέπονται σε καρκινογόνο νιτροζαμίνη και είναι επιβλαβή για τον οργανισμό.

  • Κοτόπουλο: Όπως τα αυγά, το ωμό κοτόπουλο τείνει επίσης να περιέχει σαλμονέλα και όταν ξαναζεσταθεί, γίνεται επίσης επιβλαβές για τον οργανισμό.
  • Έλαια ψυχρής έκθλιψης; Τα έλαια ψυχρής έκθλιψης όπως ο λιναρόσπορος, το ελαιόλαδο και τα έλαια canola είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, αλλά όταν θερμαίνονται ξανά, μπορούν να τα καταστήσουν ασταθή και ταγγισμένα, και ως εκ τούτου, δεν είναι ασφαλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι ωραίο να μαγειρεύετε με παρέα;

Τι να προσέχουμε για να αποφεύγουμε τροφική δηλητηρίαση

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το ψυγείο

Έξι ύποπτες τροφές για τροφική δηλητηρίαση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon