Διατροφή

Κρυολόγημα συνταγή: Ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι;

Κρυολόγημα συνταγή: Ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι;

Κρυολόγημα συνταγή: Μια από αυτές τις συνταγές που δεν είναι και πολύ γνωστή είναι η σούπα από πορτοκάλι και ντομάτα. 

Για να δείξουμε την αγάπη μας σε όσους έχουν κρυολογήσει ή έχουν ασθενήσει με γρίπη, μπορούμε να τους παρέχουμε ένα γεύμα που κάνει καλό για το σώμα αλλά και για την ψυχολογία του ασθενούς. Από ανακουφιστικές σούπες και λαχανικά μέχρι καταπραϋντικές κατεψυγμένες λιχουδιές και τσάι, υπάρχουν διάφορα που μπορείτε να φτιάξετε για να βοηθήσουν για μια γρήγορη ανάρρωση. Μια από αυτές τις συνταγές που δεν είναι και πολύ γνωστή είναι η σούπα από πορτοκάλι και ντομάτα.

Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να σας φανούν πολλά αλλά θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. θα χρειαστείτε:

  • 3 κιλά ντομάτες (περίπου 12 μέτριες), κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλας, χωρισμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας κιμά φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί αλείφοντας τις κορυφές με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν φουσκάλες στην ντομάτα. Αφαιρέστε και πετάξτε τη φλούδα. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδια και μαγειρέψτε και ανακατεύστε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε σκόρδο, μαγειρέψτε 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέστε ζωμό, χυμό πορτοκαλιού, πελτέ ντομάτας και ψητές ντομάτες, αφήνοντας να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα, σιγοβράστε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 45 λεπτά. Ανακατεύστε με το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο, τον κόλιανδρο, το μέλι και το αλάτι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Επεξεργαστείτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και επιστρέψτε τη στο δοχείο που την φτιάξατε μέχρι να σερβίρετε.

Είναι ένα υπέροχο πιάτο με καταπραϋντικές ιδιότητες που το κάνουν ιδανικό για κάθε άνθρωπο που ταλαιπωρείται από εποχικές φρίπες κια κρυολογήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιείτε φυσική λεμονάδα για να βελτιώσετε την υγεία σας

Γιατί είναι τόσο σημαντική η αποτοξίνωση του οργανισμού;

5 βότανα & μπαχαρικά για την φυσική καταπολέμηση της φλεγμονής

Τα συχνά κρυολογήματα αυξάνουν τον κίνδυνο για άνοια;

Θα μπορούσε το κοινό κρυολόγημα να δώσει ανοσία στα παιδιά κατά της COVID; Η έρευνά μας προσφέρει ενδείξεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.