Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλμυρά κριτσίνια καρδιά: Ετοιμάζουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς

Αλμυρά κριτσίνια καρδιά: Ετοιμάζουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς

Κριτσίνια αλμυρά καρδιά: Έίναι ένα αλμυρό αρτοσκεύασμα της ιταλικής και της ελληνικής κουζίνας, το οποίο ξεροψήνεται τυλιγμένο κυρίως σε σουσάμι, που αποτελεί ένα χορταστικό σνακ για το γραφείο και το σχολείο.


Πολλές φορές ψάχνουμε να φτιάξουμε ένα σνακ για τη δουλειά, το οποίο να είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα που τρώμε συνήθως. Ένα τέτοιο ιδιαίτερο γεύμα μπορεί να δημιουργηθεί με τα πιο απλά υλικά: νερό, αλεύρι και μαγιά! Φτιάξε τα πιο αφράτα και νόστιμα κριτσίνια που έχεις φάει ποτέ!

Υλικά συνταγής:

  • 2 1/2 φλιτζάνια πολύ ζεστό νερό
  • 2 συσκευασίες ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο μείγμα 3 τυριών (ή φρέσκια παρμεζάνα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αφρατέψει – περίπου 5 λεπτά.
  • Εάν χρησιμοποιούμε μίξερ βάσης, χρησιμοποιούμε ένα εξάρτημα με γάντζο ζύμης. Προσθέτουμε τρία φλιτζάνια με αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε το μίξερ να ζυμώσει το ψωμί για 5 λεπτά. Αν φτιάχνουμε το ψωμί με το χέρι, μόλις προσθέσουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί – περίπου 1 ώρα.
  • Χτυπάμε τη ζύμη, την αναποδογυρίζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι με ζεστό νερό στην κάτω σχάρα του φούρνου και θερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Το ζεστό νερό θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα μπαστουνάκια του ψωμιού να γίνουν κρούστα.
  • Κόβουμε ελαφρά το τριμμένο τυρί για να γίνουν μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου και αδειάζουμε στην επιφάνεια εργασίας,
    πίσω από την περιοχή που θα διαμορφώσουμε τις καρδιές.

  • Καλύπτουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 20 ίσα κομμάτια.
  • Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι σχηματίζοντας ένα μακρόστενο κομμάτι 18 ιντσών. Αφού γίνει κάθε μακρόστενο κομμάτι, το τυλίγουμε σταθερά στο μείγμα τυριών. Δημιουργούμε σχήματα καρδιάς και συνεχίζουμε στα επόμενα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε 10 καρδιές σε κάθε ταψί. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Το τυρί πρέπει να ροδίσει και θα δούμε λίγο χρυσαφί στο κάτω μέρος της καρδιάς. Αλείφουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο. Παγώνουν καλά όταν τυλίγονται σφιχτά σε αλουμινόχαρτο ή σε σακούλα κατάψυξης. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

9 δώρα που μπορείς να φτιάξεις για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια εν μέσω πανδημίας

Διάλειμμα με υγιεινά σνακ για τους μικρούς μαθητές

Επτά νόστιμα σνακ που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon