Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κοτόπουλο: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κοτόπουλο: Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό γεύμα προς την οικογένεια με κοτόπουλο και μέλι.


Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό προς την οικογένεια κοτόπουλο με μέλι, αρωματισμένο με σκόρδο, σάλτσα σόγιας, λεμόνι και τζίντζερ, σε 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο για ένα χορταστικό γεύμα.

Κοτόπουλο με μέλι

Συστατικά συνταγής:

  • 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 40 g κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½-1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, φυτικό, πίτουρο ρυζιού ή κραμβέλαιο
  • βρασμένο ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.

ΒΗΜΑ 2

Συνδυάστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή το γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε τη σάλτσα μελιού και ανακατέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μειωθεί αρκετά η σάλτσα ώστε να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Δοκιμάζετε για καρύκευμα και στύβετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, μετά σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

8 καθημερινές τροφές που δεν συνειδητοποιείτε ότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες

Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα χωρίς γλουτένη;

Ελαφριά και νόστιμα βραδινά δείπνα για όσους δεν έχουν χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon