Διατροφή

Κόκκινο Κρέας: Μελέτες δείχνουν μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσής του και ορισμένων προβλημάτων υγείας

Κόκκινο Κρέας: Μελέτες δείχνουν μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσής του και ορισμένων προβλημάτων υγείας

Τόσο οι διαιτολόγοι όσο και οι γιατροί συμφωνούν ότι η υψηλή ποσότητα αλατιού και κορεσμένων λιπαρών το καθιστούν έναν από τους χειρότερους τύπους που μπορείτε να καταναλώσετε. Το αλάτι και τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κόκκινο Κρέας: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κρέας είναι καλή πηγή πολλών και διαφορετικών θρεπτικών ουσιών, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το αρνί, περιέχουν βιταμίνες Α, Β, D και K, καθώς και χαλκό, χρώμιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Αυτός ο μακρύς κατάλογος θρεπτικών ουσιών έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Δείτε ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι από την κατανάλωσή του:

Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, που είναι σημαντική για τον μεταβολισμό, την καρδιά και την υγεία των μυών.

Περιέχει επίσης σίδηρο, που είναι καθοριστικός για τον μεταβολισμό και την υγεία της καρδιάς.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι υπάρχουν και άλλα ευεργετικά για τον οργανισμό οφέλη από διατροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες που περιλαμβάνουν κρέας, όπως η βελτίωση του μεταβολισμού, τα δυνατά οστά και η διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Μελέτες δείχνουν μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και ορισμένων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η παχυσαρκία.

Οι κύριοι λόγοι για το φαινόμενο αυτό φαίνεται να είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και καρκινογόνες ενώσεις που δημιουργούνται όταν ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας (όπως για παράδειγμα το μπέικον και τα λουκάνικα) υποβάλλεται σε διαδικασίες που βελτιώνουν τη γεύση και αυξάνουν τον χρόνο διατήρησης.

Τόσο οι διαιτολόγοι όσο και οι γιατροί συμφωνούν ότι η υψηλή ποσότητα αλατιού και κορεσμένων λιπαρών το καθιστούν έναν από τους χειρότερους τύπους που μπορείτε να καταναλώσετε. Το αλάτι και τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ταξινόμησε τα επεξεργασμένα κρέατα ως καρκινογόνους παράγοντες της ομάδας 1. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που συνδέουν το επεξεργασμένο κρέας με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου

Τροφές που επιδεινώνουν τον ουρικό οξύ

Ο αρνητικός ρόλος τροφίμων στην αρτηριακή λειτουργία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.