Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κίνδυνοι Υγεία: Λάθη στον τρόπο αποθήκευσης των τροφών

Κίνδυνοι Υγεία: Λάθη στον τρόπο αποθήκευσης των τροφών

Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικό να αποθηκεύονται μέσα σε γυάλινα δοχεία τα οποία κλείνουν αεροστεγώς. Αν αφήσετε τις ξηρές τροφές μέσα στην συσκευασία που τις αγοράσατε, μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και να αναπτυχθούν διάφοροι μικροοργανισμοί.

Κίνδυνοι Υγεία: Η σωστή συντήρηση των τροφίμων δεν αρχίζει και τελειώνει στην τοποθέτηση των συσκευασμένων στο ντουλάπι και των νωπών και ευαλλοίωτων στο ψυγείο. Πολλοί κάνουν βασικά λάθη στον τρόπο που αποθηκεύουν τις τροφές με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία, όσο και εκείνη των υπολοίπων μελών της οικογένειάς τους.


Αποθηκεύετε μαζί πατάτες και ξερά κρεμμύδια: Έρευνα από το κρατικό πανεπιστήμιο Penn στις ΗΠΑ, έδειξε ότι τα κρεμμύδια και οι πατάτες απελευθερώνουν υγρασία και αέρια τα οποία προκαλούν τη μεταξύ τους αλλοίωση. Αποθηκεύετέ τα σε διαφορετικά σημεία, αλλιώς καλό είναι να τα καταναλώνετε πολύ γρήγορα.

Βάζετε τα μούρα στο ψυγείο χωρίς να τα έχετε πλύνει: Αν τα μούρα δεν συντηρηθούν σωστά, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν βακτήρια και να χαλάσουν μέσα σε μία μέρα. Προτού τα βάλετε στο ψυγείο, πρέπει πρώτα να τα πλύνετε με ένα διάλυμα νερού/ξυδιού σε αναλογία 3/1, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε καλά και μετά να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα δοχείο το οποίο να έχει τρύπες για να «αναπνέουν».

Βάζετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε πλαστικές σακούλες: Οι πλαστικές σακούλες δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει στο εσωτερικό τους, ακόμα και αν δεν τις κλείσετε ερμητικά. Όταν βάζετε πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι κλπ.) μέσα σε πλαστικές σακούλες, θα σαπίσουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει πρώτα να τα πλύνετε, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε και να τα έχετε σε δοχείο/χώρο που να «αναπνέει» μέσα στο ψυγείο.

Δεν πετάτε τις χτυπημένες κονσέρβες: Αποφεύγετε τις κονσέρβες που είναι χτυπημένες, καθώς στα σημεία που έχουν λακκούβες στο εξωτερικό τους, δημιουργούνται μικροσκοπικές ρωγμές που επιτρέπουν στην τροφή στο εσωτερικό της κονσέρβας να αλλοιωθεί. Αν την καταναλώσετε μπορεί να πάθετε αλλαντίαση.

Διατηρείτε τις ξηρές τροφές στην αρχική τους συσκευασία: Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικό να αποθηκεύονται μέσα σε γυάλινα δοχεία τα οποία κλείνουν αεροστεγώς. Αν αφήσετε τις ξηρές τροφές μέσα στην συσκευασία που τις αγοράσατε, μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και να αναπτυχθούν διάφοροι μικροοργανισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι κάνετε με τα τρόφιμα στο ψυγείο όταν έχει διακοπή ρεύματος

Έτσι να συντηρείτε τα τρόφιμα το καλοκαίρι

Συμβουλές σωστής αποθήκευσης τροφίμων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon