Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Khichdi: Χορτοφαγική συνταγή από την Ινδία γεμάτη νοστιμιά

Khichdi: Χορτοφαγική συνταγή από την Ινδία γεμάτη νοστιμιά

Khichdi: Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένα πιάτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα σας βοηθήσει στην πρόσληψη ενός πλούσιου θρεπτικού γεύματος που θα ανλεβει στις πρώτες θέσεις των διατροφικών σας προτιμήσεων.


Υπάρχουν ορισμένοι που μιλούν για χαμηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνη στα ινδικά φαγητά. Αυτό είναι όμως κάτι που δεν ισχύει. Η ινδική χορτοφαγική τροφή μπορεί να μην έχει ζωική πρωτεΐνη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά χορτοφαγικά πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που εάν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση θα σας βοηθήσουν να φτάσετε τον στόχο σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την πλούσια σε πρωτεΐνες χορτοφαγική τροφή που βρίσκεται σε πολλά πιάτα στην Ινδία. Αν βρίσκεστε σε διαδικασία που ψάχνετε για χορτοφαγικές πηγές πρωτεΐνης, θα πρέπει να θυμάστε ότι η κατανάλωση μιας πηγής φυτού δεν αρκεί. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αντίθεση με τις ζωικές πρωτεΐνες, οι φυτικές πρωτεΐνες δεν έχουν και τα εννέα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένα πιάτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα σας βοηθήσει στην πρόσληψη ενός πλούσιου θρεπτικού γεύματος που θα ανλεβει στις πρώτες θέσεις των διατροφικών σας προτιμήσεων. Αυτό το πιάτο ονομάζεται Khichdi.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 100% βρώμη ολικής αλέσεως της επιλογής σας
  • Κρεμμύδια
  • Λάχανο
  • Τσίλι
  • Ντομάτα
  • Πιπεριές
  • Καρότο
  • Κουνουπίδι
  • Μπιζέλια
  • Πράσινα φασόλια
  • Κουρκουμάς
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Τζίντζερ
  • Σκόρδο
  • Λεμόνι
  • Νερό
  • Σπόροι μουστάρδας

Οδηγίες παρασκευής

Ο τρόπος μαγειρέματος είναι απλός και πρώτα πρέπει να κόψουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και να τα αφήσουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε 1 με 1,5 κουταλιά της σούπας λάδι. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, το ψιλοκομμένο τσίλι, το τζίντζερ και το σκόρδο σε θερμαντικό λάδι. Προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο τηγάνι και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε αλάτι και μια πρέζα κουρκουμά στο τηγάνι. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν καλά όλα τα λαχανικά. Μόλις ψηθούν όλα τα λαχανικά, προσθέστε νερό περίπου 400 με 500 ml. Συνεχίστε να ανακατεύετε σωστά όλα τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέστε 2 έως 3 κουταλιές της σούπας βρώμη ολικής αλέσεως σε λαχανικά που βράζουν.  Μόλις ψηθούν όλα τα λαχανικά και η βρώμη, προσθέστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμόνι στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Μια εξωτική συνταγή με μοσχάρι και γάλα καρύδας με κάρυ για το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon