Διατροφή

Καυτερή πιπεριά οφέλη: Συμβάλλει στην μακροζωία

Καυτερή πιπεριά οφέλη: Συμβάλλει στην μακροζωία

Οι καυτερές πιπεριές δεν αρέσουν σε όλους. Πολλοί τις αγνοούν εντελώς από τις διατροφικές τους συνήθειες. Νέα έρευνα, όμως δείχνει, πως η κατανάλωση της φαίνεται να συμβάλλει στην μακροζωία. Η Αμερικάνικη καρδιολογική εταιρεία δημοσιοποιεί νέα έρευνα της η οποία υποστηρίζει την καυτερή πιπεριά ως το μπαχαρικό της ζωής.

Η έρευνα, οποία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, υποστηρίζει πως οι καταναλωτές καυτερής πιπεριάς ζουν περισσότερα χρόνια λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών, αντικαρκινικών και ρυθμιστικών στην γλυκόζη ιδιοτήτων του μπαχαρικού. Οι ιδιότητες αυτές φαίνεται να είναι υπεύθυνες για την μείωση των πιθανοτήτων στην εμφάνιση καρδιαγγειακών ή καρκινικών ασθενειών, μειώνοντας έτσι και το ρίσκο θανάτου.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση 4.728 γύρω από την καυτερή πιπεριά ενώ μελετήθηκαν συνολικά 570.000 άνθρωποι από διάφορα μέρη της γης, Ιράν, ΗΠΑ, Κίνα και Ιταλία. Οι καταναλωτές του μπαχαρικού σημείωσαν 26% σχετική μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις, 23% σχετική μείωση στους θανάτους από καρκινοειδείς παθήσεις ενώ 25% σχετική μείωση σε κάθε είδος θανάτου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα» δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της ερευνητικής αναφοράς ενώ σημείωσε την καθολική σημασία των διατροφικών συνηθειών στην πρόληψη των πρώιμων θανάτων. Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να οριστεί με πλήρη επιστημονική εγκυρότητα η συμβολή της καυτερής πιπεριάς στην μακαροχρόνια ζωή. Ο Δόκτωρ σημείωσε την ανάγκη για περισσότερες έρευνες πάνω στο φυτό που να επιβεβαιώνουν τα πρώιμα αποτελέσματα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για την ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώνεται το μπαχαρικό για την επίτευξη των οφελών για την υγεία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο όσπριο θωρακίζει τα οστά και ρίχνει τη χοληστερόλη;

Αερόβια άσκηση καρδιά: ποιες στάσεις μειώνουν τα συμπτώματα των καρδιοπαθών

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...