Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καταπολεμήστε την παχυσαρκία με καυτερά φαγητά

Καταπολεμήστε την παχυσαρκία με καυτερά φαγητά

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το δραστικό συστατικό των καυτερών πιπεριών, η καψαϊκίνη, καταπολεμά την παχυσαρκία εμποδίζοντας τη φλεγμονή στο έντερο και την αντοχή στην ινσουλίνη. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση mBio, την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια και έδειξε ότι η ουσία εμποδίζει την συσσώρευση περιττών κιλών. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές από την Κίνα και τις ΗΠΑ, χώρισαν τα ποντίκια σε ομάδες και τα τάιζαν με τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά επί 12 εβδομάδες.


Όπως διαπίστωσαν, τα ζώα πάχυναν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο, επειδή είχαν χαμηλότερα επίπεδα από τρεις διεργασίες που σχετίζονται με την ανθυγιεινή διατροφή: την μεταβολική ενδοτοξιναιμία, την εντερική δυσβίωση και την χρόνια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή. Η ενδοτοξιναιμία είναι η συσσώρευση στο αίμα των ενδοτοξινών, δηλαδή των δομικών συστατικών των βακτηριακών κυττάρων που απελευθερώνονται μετά τον θάνατό τους. Αντίστοιχα, η εντερική δυσβίωση είναι η διαταραχή στην ισορροπία των ωφέλιμων και επιβλαβών βακτηρίων στο έντερο.

Η καψαϊκίνη είναι βασικό συστατικό σε όλες τις πιπεριές, αλλά κάθε είδος περιέχει διαφορετικά επίπεδα γι’ αυτό και άλλες είναι περισσότερο καυτερές και άλλες γλυκές. Η καυστικότητα κάθε πιπεριάς μετριέται με την κλίμακα Σκόβιλ (Scoville, SHU). Μια κλασική, γλυκιά πράσινη πιπεριά έχει βαθμολογία 0, το ταμπάσκο βαθμολογία 100, η μεξικάνικη καυτερή πιπεριά (jalapeno) 3.500, το πιπέρι καγιέν 30.000-50.000, το τσίλι habanero έως 350.000, οι πιπεριές Bhut jolokia 1 εκατομμύριο και η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, η Carolina reaper, έχει βαθμολογία 1,5-2 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εύκολη και διασκεδαστική συνταγή για τα παιδιά

Αποξηραμένα σύκα με καρύδια για νευρολογική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέστο κόκκινης πιπεριάς - Δείτε το πέστο αλλιώς

Πέστο κόκκινης πιπεριάς: Το κόκκινο πέστο με πιπεριές Φλωρίνης είναι μια πεντανόστιμη, αρωματική σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, ψητά κρέατα ή να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα σε ψωμί και σάντουιτς. Η γλυκιά γεύση των ψητών κόκκινων πιπεριών

Φρούτο με πολλά οφέλη για την υγεία του αίματος και της καρδιάς

Ντομάτες: Χάρη στο λυκοπένιο, τον σίδηρο, τη βιταμίνη C και τις φυτικές ίνες, η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και στη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Συνταγή για τρίγωνα με φέτα και μέλι

Τρίγωνα με φέτα και μέλι: Με απλά υλικά και αγνά προϊόντα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Οι ιδιότητες των σπόρων σησαμιού θα σας καταπλήξουν

Σπόροι σησαμιού: Οι σπόροι σησαμιού είναι μια εξαιρετική τροφή με πλούσια θρεπτικά συστατικά και πολλά οφέλη για την υγεία. Οι μικροί αυτοί σπόροι είναι γεμάτοι με βιταμίνες, ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες και υγιή λίπη

Close Icon