Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρότο συνταγή: Μια πεντανόστιμη συνταγή με κύριο συστατικό το καρότο

Καρότο συνταγή: Μια πεντανόστιμη συνταγή με κύριο συστατικό το καρότο

Καρότο συνταγή: Αυτή η καρυκευμένη σούπα με καρότο και φακές με γάλα καρύδας προσφέρει ένα αρμονικό μείγμα γήινης γλυκύτητας από τα καρότα, την πλούσια σε πρωτεΐνες καλοσύνη των φακών και τον κρεμώδη πλούτο του γάλακτος καρύδας.

Αυτή η καρυκευμένη σούπα με καρότο και φακές με γάλα καρύδας προσφέρει ένα αρμονικό μείγμα γήινης γλυκύτητας από τα καρότα, την πλούσια σε πρωτεΐνες καλοσύνη των φακών και τον κρεμώδη πλούτο του γάλακτος καρύδας. Τα αρωματικά μπαχαρικά προσθέτουν βάθος και ζεστασιά, δημιουργώντας μια ανακουφιστική και χορταστική σούπα. Γαρνιρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας, αυτό το ζωντανό πιάτο δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και οπτικά ελκυστικό, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Σερβίρεται με ψωμί κρούστας για μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία.


Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί (14 oz) γάλα καρύδας
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)
  • Ψημένες νιφάδες καρύδας (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να γίνουν διάφανα και αρωματικά. Προσθέστε τα καρότα σε κύβους και τις κόκκινες φακές, αφήνοντάς τα να ψηθούν για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέστε στην κατσαρόλα τριμμένο κύμινο, τριμμένο κόλιανδρο, κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθούν τα λαχανικά και οι φακές με τα αρωματικά μπαχαρικά. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι φακές. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ σε δόσεις και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας να ενωθούν. Σιγοβράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται και βάλτε τη σούπα με καρυκεύματα και φακές σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και πασπαλίζετε με φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνταγή της ημέρας: Χορτόσουπα με φασόλια

Χυμός καρότου: Ένας σύμμαχος για λαμπερή επιδερμίδα

Oφέλη για την υγεία του μαύρου καρότου που δεν γνωρίζατε

Φρέσκος χυμός μήλο, πορτοκάλι, καρότο - Η φυσική θεραπεία για την αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon