Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι σαλάτα: Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Καλαμπόκι σαλάτα: Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Καλαμπόκι σαλάτα: Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας.

Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας. Τα ζωηρά χρώματα και οι τολμηρές γεύσεις της είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσουν!


Συστατικά:

  • 4 φρέσκα ​​καλαμπόκια, ξεφλουδισμένα
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

 

Οδηγίες:

  • Ψήστε το καλαμπόκι: Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε τα στάχυα με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε σχάρα. Ψήστε το καλαμπόκι στη σχάρα για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά μέχρι να απανθρακωθούν όλες οι πλευρές. Βγάζουμε το καλαμπόκι από τη σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάστε τα λαχανικά: Όσο κρυώνει το καλαμπόκι, ετοιμάστε τα άλλα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τα αβοκάντο, την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιαντρο και το jalapeño. Τοποθετήστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  • Κόψτε το καλαμπόκι: Μόλις το καλαμπόκι κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τους πυρήνες από το στάχυ. Προσθέστε τα κουκούτσια του καλαμποκιού στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Περιχύνουμε με το dressing το μείγμα καλαμποκιού και λαχανικών. Ανακατέψτε απαλά τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσέξτε να μην πολτοποιήσετε τα αβοκάντο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
  • Ψύξτε και απολαύστε: Για την καλύτερη γεύση, σκεπάστε τη σαλάτα και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα ως δροσιστικό συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το καλαμπόκι μας προστατεύει από την αναιμία;

Viva Mexico: Κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα 

Φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon