Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Healthy eating: Το κόστος μεγαλύτερο εμπόδιο για την υγιεινή για την καρδιά διατροφή

Healthy eating: Το κόστος μεγαλύτερο εμπόδιο για την υγιεινή για την καρδιά διατροφή

Healthy eating: Μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του τρόπου με τον οποίο μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Cleveland Clinic, το 46% των Αμερικανών πιστεύει ότι το κόστος της υγιεινής διατροφής είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά. «Μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του τρόπου με τον οποίο μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων», δήλωσε ο Leslie Cho, MD, καρδιολόγος της Cleveland Clinic. «Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι στους δύσκολους οικονομικούς μας καιρούς οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η υγιεινή διατροφή της καρδιάς είναι πιο ακριβή».


Ο Δρ Τσο είπε ότι η αγορά πιο υγιεινών τροφίμων, όπως φρούτα και λαχανικά, δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε βιολογικά. «Όσο τρώμε το ουράνιο τόξο των χρωμάτων στα φρούτα και τα λαχανικά σας, αυτό είναι καλό για εσάς και την καρδιαγγειακή υγεία σας», εξήγησε. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένοι δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με το ποιες δίαιτες είναι οι πιο υγιεινές για την καρδιά τους. Μάλιστα, το 10% επέλεξε μια δίαιτα fast-food ως την πιο υγιεινή για την καρδιά, με τους γονείς να είναι δύο φορές πιο πιθανό να την επιλέξουν.

Επιπλέον, το 45% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι αγοράζει γρήγορο φαγητό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. «Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά μειώνει την καλή μας χοληστερόλη και η κατανάλωση μιας δίαιτας που είναι πολύ βαριά σε λιπαρά και γρήγορο φαγητό αυξάνει την κακή μας χοληστερόλη», εξήγησε ο Δρ Τσο. “Η κατανάλωση μιας δίαιτας που είναι πολύ υψηλή σε υδατάνθρακες, επεξεργασμένους υδατάνθρακες αυξάνει τα τριγλυκερίδια. Επιπλέον, η διατροφή μας έχει απίστευτα τεράστια επίδραση στην αρτηριακή πίεση.” Ο γιατρός Cho είπε ότι η υγιεινή διατροφή είναι μόνο ένας παράγοντας για την υγεία της καρδιάς. Είναι επίσης σημαντικό να ασκείστε.

“Η καλύτερη άσκηση που έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι κάνει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο είναι το περπάτημα. Το περπάτημα είναι πραγματικά σημαντικό μέρος της υγείας μας, όχι μόνο της καρδιαγγειακής μας υγείας αλλά και της ψυχικής μας υγείας”, είπε. Για όσους αναζητούν ένα συγκεκριμένο είδος διατροφής για την υγεία της καρδιάς, η Cleveland Clinic συνιστά τη μεσογειακή διατροφή, η οποία σύμφωνα με έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και μερικά ψάρια και πουλερικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να φάτε για να κρατήσετε τη φλεγμονή υπό έλεγχο

Οι φράουλες συνδέονται με οφέλη για την υγεία της καρδιάς

Καραϊβική: Διατροφικά μοτίβα γεμάτα γεύση, χρώματα και αρώματα

Γιατί πρέπει να αρχίσετε να πίνετε νερό με Chia σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon