Διατροφή

Γλυκό: Φτιάξτε μία πεντανόστιμη γαλατόπιτα για όλη την οικογένεια

Γλυκό: Φτιάξτε μία πεντανόστιμη γαλατόπιτα για όλη την οικογένεια

Γλυκό: Εύκολη σπιτική συνταγή για γαλατόπιτα με απλά υλικά.

Η γαλατόπιτα, είναι μια από τις πιο κομψές, πληθωρικές και σαγηνευτικές ελληνικές συνταγές. Οι περισσότερες συνταγές γαλατοπίτας προέρχονται από την ηπειρωτική και βόρεια περιοχή της χώρας.

Συστατικά

  • φύλλα λεπτού φύλλου
  • κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ψιλό σιμιγδάλι
  • γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 60 / 2 ουγγιές κρύο βούτυρο
  • πρέζα αλάτι
  • κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • πρέζα κρόκος ελληνικός σαφράν
  • Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
  • κουταλιές της σούπας πεύκο Ικαρίας ή άλλο ελληνικό μέλι

Για επικάλυψη:

  • αυγό
  • κουταλιές της σούπας νερό
  • κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C / 360 F.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μαζί σε χαμηλή φωτιά σε μέτρια κατσαρόλα. Όταν το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κατά προτίμηση ανοξείδωτο, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  • Προσθέστε τα αυγά στο στεγνό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει παχύρρευστο και να γίνει παχύρρευστο. Χτυπάμε τη βανίλια, το σαφράν, το ξύσμα λεμονιού και ένα φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος-ζάχαρης για να μαλακώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος-ζάχαρης και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην καεί το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν το μείγμα γίνει παχύρρευστο προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Χτυπάμε με σύρμα το μέλι.
  • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 12 ιντσών στρογγυλό Χ 2 ιντσών βαθύ. Στρώνουμε το φύλλο, ένα φύλλο τη φορά, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο.
  • Επικαλύψτε τα φύλλα ομόκεντρα έτσι ώστε το προεξέχον φύλλο να μοιάζει σχεδόν με τα σημεία ενός αστεριού.
  •  Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί πάνω από το φύλλο. Γυρίστε τις προεξέχουσες άκρες για να σχηματίσετε έναν δακτύλιο. Εναλλακτικά, στρώνετε το φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί, διπλώνοντας στις άκρες για να σχηματίσετε ένα χείλος μόλις ρίξετε τη γέμιση.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και το αδειάζουμε στην επιφάνεια της γαλατόπιτας. Ψήνουμε την πίτα για 40 – 45 λεπτά. Αφαιρούμε, κρυώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και κανέλα. Σερβίρισμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μυστικά του καλού πρωινού στο σχολείο για πολυάσχολες οικογένειες

Πώς φτιάχνεται η Φανουρόπιτα;

Δημιουργήστε ένα υπέροχο ψωμί μπανάνας για το πρωινό σας

Συνταγές για Smoothie για πρωινo

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.