Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Μια συνταγή για καθημερινό και περιζήτητο comfort food

Γιουβέτσι στη χύτρα: Πολλές φορές πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις είναι ένα comfort food.


Πολλές φορές είναι λογικό να πειραματίζεσαι με συνταγές από εξωτικούς προορισμούς, επιθυμώντας να δημιουργήσεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές αυτό που θέλεις περισσότερο από καθετί είναι να απολαύσεις ένα comfort food. Ένα φαγητό που θα ζεστάνει την ψυχή σου, ενώ παράλληλα σε αφήνει πλήρως ικανοποιημένο. Παρακάτω θα βρεις μία τέτοια συνταγή. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το γιουβέτσι σου γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο την χύτρα σου.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 700γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 4-5 μπιλάκια μπαχάρι
  • 5 λίτρα νερό (βρασμένο)
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε στη χύτρα το λάδι μας, έτσι ώστε να κάψει καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για δύο λεπτά. Αφού δούμε ότι κάπως μαλάκωσε, προσθέτουμε στη χύτρα τον πελτέ και τον αφήνουμε κι αυτόν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας, για 2′ ακόμα, πριν προσθέσουμε την τομάτα, το βραστό νεράκι και τα μπαχαρικά. Μετά κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα. Έπειτα, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να ανοίξει η βαλβίδα.

Αφού αφαιρέσουμε το καπάκι, την βάζουμε πάλι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10′ ακόμα, ανακατεύοντας το που και που για να μην κολλήσει στον πάτο. Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε το γιουβέτσι να “κάτσει” για δέκα λεπτάκια, σερβίρουμε και….βουαλά!!! Έτοιμο! Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί της προτίμησης μας και…καλή όρεξη! Να θυμάστε, ότι μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και σε απλή κατσαρόλα, αντί για χύτρα ταχύτητας, αλλά ο χρόνο βρασίματος θα αυξηθεί περίπου κατά 1.5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το υπολογίσουμε, ώστε να μαλακώσει το κρέας μας τόσο, ώστε να λιώνει με το πιρούνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Χαβανέζικο μοσχάρι teriyaki, μια πανδαισία γεύσεων

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon