Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστές Πιπεριές: Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές σαν ένα Απολαυστικό Κυρίως Γεύμα

Γεμιστές Πιπεριές: Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές σαν ένα Απολαυστικό Κυρίως Γεύμα

Γεμιστές Πιπεριές: Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που κάνει τον τέλειο κυρίως για μεσημεριανό ή δείπνο

Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που κάνει τον τέλειο κυρίως για μεσημεριανό ή δείπνο


Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πιπεριές (οποιουδήποτε χρώματος)
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι (λευκό ή καστανό)
  • 450 γραμμάρια κιμά βοδινός ή γαλοπούλας (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Προετοιμασία των Πιπεριών:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Κόψτε τις κορυφές των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Ξεπλύνετε τις πιπεριές με κρύο νερό και αφήστε τις στην άκρη.
Προετοιμασία του Γέμισματος:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν, περίπου 3-4 λεπτά.

Αν χρησιμοποιείτε κιμά, προσθέστε τον στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, χωρίζοντας τον σε μικρότερα κομμάτια με ένα κουτάλι.

Ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, τη σάλτσα ντομάτας, την αποξηραμένη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το γέμισμα να θερμανθεί καλά και να ενσωματωθεί.

Γέμιση των Πιπεριών:

Τοποθετήστε τις αδειασμένες πιπεριές όρθιες σε ένα φούρνο από το φούρνο. Κουταλιάστε ομοιόμορφα το μείγμα γέμισης σε κάθε πιπέρι μέχρι να γεμίσουν.
Ψήσιμο των Γεμιστών Πιπεριών:

Στρώστε τυρί στην κορυφή κάθε γεμιστής πιπεριάς.

Καλύψτε το φούρνο με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να είναι μαλακές και το τυρί να λιώνει και να φουσκώνει.

Σερβίρισμα:

Βγάλτε τις γεμιστές πιπεριές από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά πριν τις σερβίρετε. Στολίστε με φρέσκα βότανα αν επιθυμείτε.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το γέμισμα προσθέτοντας λαχανικά όπως ντομάτες, καλαμπόκι ή σπανάκι.
Για μια φυτική εκδοχή, αντικαταστήστε το κρέας με βραστές φακές ή φασόλια.
Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν στο ψυγείο. Απλά ξεπαγώστε στο φούρνο ή στο φούρνο πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φέτα στο φούρνο με ντομάτες και ελιές

Γεύση: Πώς αναδεικνύεται; Γευστικές συμβουλές για μοναδικά πιάτα

Είναι οι πιπεριές η λύση για τις ρυτίδες;

Σαλάτα με ωμή παπάγια και ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Close Icon